Araştırmalar, geçen yıl Jeff Bezos’un yerine geçen Elon Musk’ın dünyadaki ilk milyarder olabileceğini gösteriyor.

Geçen yıl Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ve Amazon CEO’su Jeff Bezos arasında çok fazla çatışma yaşandı. Uzun yıllardır dünyanın en zengin adamının koltuğunda oturan Bezos, isteksizce koltuğundan vazgeçti. Ama Kasturi’nin gözleri ve hayalleri yüksek. Dolayısıyla dünyanın ilk milyarderinin muhtemelen Elon Musk olması şaşırtıcı değil.

Elon Musk, 2024’e kadar dünyanın ilk trilyoneri olabilir!

Tipalti Approve tarafından yapılan yeni bir araştırma, Elon Musk’ın dünyanın ilk trilyoneri olabileceğini söylüyor. Üstelik geçen yıl da benzer bir açıklama yapan Morgan Stanley’den farklı olarak firma 2024 yılında Musk’ın trilyoner olacağını söylüyor.

Forbes tarafından yayınlanan verilere göre, Elon Musk’ın anlık servetinin 266 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Geçen sene tahtı kaybettiren Bezon’un anlık serveti ise 190 milyar dolar değerinde. Elon Musk’ın hızlı çıkışında ise CEO’su olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın payı oldukça yüksek.

Elon Musk ve Güvenlik Komisyonu SEC karşı karşıya

Buna ek olarak SpaceX ve çatısı altındaki tüm girişimler de Musk için bir yandan iyi bir reklam niteliğinde olurken, diğer yandan ise güzel bir ek gelir kapısı oluşturdu. Hatta ve hatta sadece bu şirketin uzay alanında gelecekte sahip olacağı konum ve Starlink ağlarına dair planları göze alındığında Musk’ın trilyoner olması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Ancak Tipalti Approve konuya biraz daha matematiksel yaklaşmayı tercih ediyor. Bu konudaki açıklamasında şöyle diyor:

2017’den bu yana, Musk’ın serveti yıllık ortalama yüzde 129’luk bir artış gösterdi. Bu da onun sadece iki kısa yıl içinde trilyon dolarlık kulübe girmesini ve 2024 yılına kadar 52 yaşında 1,38 trilyon dolar net değere ulaşmasını sağlayabilir. SpaceX, uydular, ISS malzemeleri ve insanlar dahil olmak üzere çeşitli şeyleri uzaya göndermek için hükümet ve ticari müşterilerinden ücret alarak muazzam gelirler elde ediyor.

2017’de e-ticaret ve küresel tedarik devinin sahibi Jeff Bezos, 1999 yılındaki Bill Gates’in ardından 100 milyar dolara ulaşan ilk kişi oldu. Birkaç yıl önce dünyanın ilk trilyoneri olması bekleniyordu. Gakat şimdi Musk’tan yaklaşık altı yıl sonra 2030’da kulübe katılacağı tahmin ediliyor.”

Elbette açıklanan enflasyon oranı, zenginlerin yaptığı birçok hesabın onlarca yıldır tekrarlandığı anlamına geliyor. Ama dünya tarihinde hiçbir şey değişmedi. Benzer şekilde, Mali’nin eski imparatoru Mansa Musa I, 400 milyar dolarlık servetiyle yaşayan en zengin kişidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir