CEO’su Lei Jun Salı günü yaptığı açıklamada, Çinli akıllı telefon Xiaomi’nin 2024’ün ilk yarısında kendi elektrikli araçlarını seri üretmeyi beklediğini söyledi. Yorumlar şirketin yatırımcı gününde yapıldı ve daha sonra CEO tarafından Çin’in Twitter benzeri hizmeti Weibo’daki bir gönderide doğrulandı. Xiaomi’nin Hong Kong’daki hisseleri Salı günü %5’in üzerine çıktı.

Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti

Mart ayında Xiaomi, elektrikli otomobil yarışına girdiğini duyurdu ve önümüzdeki 10 yıl içinde bu işe 10 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını söyledi. Geçen ay Xiaomi, elektrikli araç işletmesi Xiaomi EV, Inc.’i resmi olarak kaydettirdi. Şirket, Eylül ayında yaptığı açıklamada, Xiaomi EV’nin şu anda 300 çalışanı olduğunu söyledi. Lei gruba liderlik ediyor. Çin’in elektrikli araç pazarı, yeni oyuncuların girişiyle giderek daha kalabalık hale geliyor. Çinli arama devi Baidu, Ocak ayında bağımsız bir elektrikli otomobil şirketi kurdu ve Şubat ayında bu iş için bir CEO tuttu.

Xiaomi resmi olarak bir elektrikli araba piyasaya sürdüğünde, Nio ve Xpeng gibi Çinli rakiplerinin yanı sıra Elon Musk’ın Tesla ve BYD gibi daha büyük otomobil üreticileriyle karşı karşıya gelecek. Çin’in elektrikli araç pazarı, son birkaç yılda endüstrinin büyümesine yardımcı olan olumlu hükümet desteği aldı. Bu desteğin bir kısmı azaltılmış olsa da, pazar hala büyüyor. Pazar araştırma şirketi Canalys, 2021’de Çin’de 1,9 milyon elektrikli aracın satılacağını ve yıllık %51 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir