Konami’nin ülkemizde talep gören ücretsiz eFootball oyunu nihayet uzun zamandır beklenen 1.0 güncellemesine kavuştu. Güncelleme ile birlikte oyunda birçok iyileştirme yapıldı ve yenilikler eklendi.

Futbolseverlerin severek oynadığı eFootball 2022 bugün büyük bir güncelleme aldı. Konami tarafından geliştirilen ve 2021 yılının Eylül ayında piyasaya sürülen futbol simülasyon oyunu, 1.0.0 güncellemesini alarak birçok iyileştirme ve yeniliği barındırmaya başladı.

eFootball 2022 neden Steam’de en kötü oyun seçildi?

Konami, Türkçe olarak yayınlanan bir blog gönderisinde oyuna bazı eklemeler, yeni güncellemeler ve iyileştirmeler paylaştı. Ortak gönderide, genel olarak modern futbol oyunlarının yeni komutlarının ve birçok unsurun oyuna eklendiğine, oyunun dengesinin düzeltildiğine ve hataların düzeltildiğine değinildi. Yeni güncellemeyle gelen temel özellikler:

Güvenlik kontrollerinde yapılan değişiklikler:

eFootball ekibi, oyuncu korumasıyla ilgili şikayetleri duydu ve oyundaki varsayılan düğmelerde değişiklikler yaptı. Ayrıca oyuna, topun daha aktif bir şekilde kurtarılmasını sağlayacak ‘Omuzla mücadele’ komutu eklendi. Oyundaki komutlar şu şekilde güncellendi:

  • Baskı: Topu ayağında tutan rakibe baskı uygulayarak topu geri kazanın.
  • Yakından Takip Et: Topu süren rakibe hafif çömelmiş bir duruşla ve daha hassas adımlarla baskı yapın. Bu aynı zamanda pasları ve şutları engellemek için de etkilidir.
  • Omuzla Mücadele: Rakip oyuncuyu omzunuzla iterek topu geri kazanın. Özellikle top, rakibin ayağının uzağındayken veya rakip, topu sıkıştırmaya çalışırken etkilidir.

Pas vermede iyileştirmeler:

Ayrıca, pas problemini çözmek için takım, hızlanma kuvveti olarak top sekmesini kullanmak için bir mekanizma olarak pas hızını uyguladı. Bu değişikliklerle oyuna “ritmik pas oyunu” imkanı eklendi. Geçiş kararlarını hedeflemek, geçiş sırasında AI karar verme sürecini iyileştirmek ve geçiş sırasında hareketi iyileştirmek için de ayarlamalar yapıldı.

Ayrıca transferi daha eğlenceli hale getirecek ve farklı özel eğilimlerle topa vurmanızı sağlayacak “Pas Lipculosis” komutu eklendi.

Top sürme, şut çekme ve oyun planında değişiklikler:

  • Gerçekçiliğe ve tatmin etmeye odaklanan şut çekme hızı iyileştirildi.
  • Maç koşullarını daha uygun bir şekilde yansıtmak için hedefi bulan şutların oranı ayarlandı.
  • Daha iyi top takibi isabeti ve sol çubukla verilen komutlara daha iyi tepki iyileştirmesi.
  • Hızlı Koşma komutları için iyileştirilmiş tepki iyileştirmesi.
  • “Dizilişi Değiştir”, “Bireysel Talimatlar”, “Otomatik Ayarlar”, “Alt Taktik”, “Veri yönetimi” gibi ek özellikler eklendi.
  • Daha iyi yanıt verme özelliği için gelişmiş işleme yükü geldi.
  • “Yaratıcı Takım” ismi, “Rüya Takım” olarak değiştirildi.
  • “eFootball™ Yaratıcı Ligi”, “eFootball™ Ligi” olarak değiştirildi.

Peki siz bu yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir