Easy Anti Cheat nedir ve ne işe yarar? Bu yazımızda sizler için EAC yazılımı ile ilgili tüm soruları yanıtladık.

Bu, insanların boş zamanlarını video oyunları oynayarak geçirdiklerinde genellikle sordukları sorulardan biridir. Fortnite gibi video oyunları oynuyorsanız, EasyAntiCheat.exe’nin bilgisayarınızda arka planda sessizce çalıştığını fark etmiş olabilirsiniz. Bu programı kullanan video oyunları tarihi oyunlar değildir. Bu yalnızca çok oyunculu video oyunlarında bulunur.

Gerçek kişilerle oynanan video oyunlarında oyuncular arasında inanılmaz bir rekabet vardır. Oyunlarda rakipler birbirlerine karşı avantaj elde etmek ister. Rekabetçi bir oyunda bu tür hırslar normaldir. Bu başlı başına bir sorun değil, ancak bazı oyuncular aşırı hırslı hale gelebilir ve diğer oyuncuların önüne geçemedikleri zaman hileye başvurabilirler. EAC olarak da bilinen Easy Anti Cheat bu gibi durumlar için geliştirilmiştir. Bu programı kaldırmanız gerekiyorsa, bunu yapmadan önce makalemizi okumalı ve EAC hakkında yeterli bilgiye sahip olmalısınız.

Easy Anti Cheat Nedir?

EAC (Easy Anti-Cheat), Epic Games tarafından geliştirilen ve çoğunlukla Epic tarafından sunulan veya desteklenen video oyunlarıyla birlikte gelen bir yazılımdır. Hile yapanları tespit etmek ve diğer oyuncuların deneyimini olumsuz etkilemelerini önlemek amacıyla geliştirilmiştir.

Epic Games, çok oyunculu video oyunları için EAC programını geliştirir. Windows, Linux ve macOS ile uyumludur. Bu programı oyuna dahil olduğu için ayrıca indirmenize gerek yoktur.

EAC kullanan bir video oyunu açtığınızda, program arka planda çalışmaya başlar. Bunun işe yarayıp yaramadığını kontrol etmek için Windows PC’lerde görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi’ni seçebilirsiniz. Ardından, “Eylemler” sekmesinde EasyAntiCheat Launcher’ın mevcut olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu isimde bir işlem görürseniz. Hile önleme yazılımının arka planda çalışmaya başladığını bilmelisiniz.

Epic Games, hile önleme yazılımının nasıl çalıştığı hakkında fazla bilgi vermese de, yazılımın, video oyununun normal akışına aykırı sayılabilecek olağandışı durumları tespit etmek için dosyaları taradığı varsayılmaktadır.

Anti-cheat yazılımı genellikle bir video oyununa girerken normalde bilgisayarda olmaması gereken olağandışı hareketleri ve dosyaları algılayarak, oyuncunun normalde video oyununa girmeyen ve hile kullanmayan oyuncuların oyun deneyimini bozmasını engeller. Sahtekarlığı tespit etmek için kullanılan birçok yöntem vardır. İlk önce, oynatıcı dosyasını kontrol edin. Başka bir yöntem, aniden değişen oyuncu davranışını izlemektir.

Örneğin, bir oyuncunun silahını başka bir oyuncunun adamına doğrulttuğunu varsayalım. Buradaki anormallik, oyuncu atış yaparken hala oyuncunun bacağına nişan alıyorsa, ancak yine de oyuncunun kafasına ateş ediyorsa ortaya çıkar. Örneğin bu hileye aimbot denir. Aimbot, oyuncunun otomatik olarak nişan almasını sağlar. Bu şekilde, hedef ne kadar uzakta olursa olsun, bir vuruş rakibi devirebilirdi.

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir