Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile iş birliğinin sona ermesinin ardından futbol video oyun serisinde kullandığı FIFA isminden vazgeçerek EA Sports FC olarak yeni logo ve marka kimliğini duyurdu. Uncommon tarafından tasarlanan yeni logo, oyunun vazgeçilmez şekillerinden biri olan üçgenden ilham alıyor. Üçgen, oyunda yıllardır oyuncu imleçlerinin gösterilmesi için kullanılan bir simge olmakla birlikte, paslaşma gibi oyun içi hamlelerinde de önemli bir yere sahip. EA Sports FC’nin yeni logosunun tanıtımı için futbol kulüpleri, futbolcular ve markalarla iş birlikleri gerçekleştirildi.

Tipografi için ise iki futbolcu, Brezilyalı kadın futbolcu Marta ve Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff esin kaynağı olarak seçildi. İki özel yazı tipinden biri Marta’nın stilini ve yeteneğini çağrıştırırken diğeri ise Cruyff’un topla dönüşünü çağrıştırıyor.

Temel bir simgeden yola çıkıldı

Uncommon Tasarım Direktörü Haider Muhdi, logonun güzel oyunun her yerine yayılan temel bir simgeden yola çıktığını belirtti. Ayrıca, EA Sports FC kimliğinin doğrudan üçgen simgesi üzerinden oluşturulduğunu ve etrafında üretken bir tasarım sistemi kurulduğunu açıkladı.

EASports-FC
EASports-FC

Uncommon Kurucu Ortağı Nils Leonard, EA Sports ile çalışmanın, tarihin en ikonik oyunlarından biri olan FIFA’yı ve dünyanın tartışmasız en büyük futbol kulübünü markalaştırmak için karşı konulamaz bir görev olduğunu belirtti. Logo tasarımı için üçgenin neredeyse 30 yıldır elimizin altında olduğunu ve güzel oyunun temelini oluşturan bu sembolün EA Sports FC kimliğinin merkezine yerleştirildiğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir