Apex Legends için rekor gelir de dahil olmak üzere EA oyunlarında büyüme var. Apex Legends 2 milyar dolar gelir getirdi.

Apex Legends yeni sezonu tanıtıldı

Electronic Arts (EA), mali dördüncü çeyrek kazanç raporunun 31 Mart’ta sona erdiğini duyurdu. EA Games’in Battle Royale oyunu Apex Legends rekor kazançla rakiplerini geride bırakmayı başardı. 2019’da tanıtılan Apex Legends’ın şimdiden 2 milyar dolar kazandığı bildiriliyor.

EA’nın yeni açıklamasına göre, 2022 mali yılı için net kâr önceki yıla göre yüzde 21 artarak 7.515 milyar dolara ulaştı. Apex Legends ve FIFA’ya dikkat çeken EA yöneticileri, çevrim içi oyunlara yatırım yapmayı tartıştı.

Apex Legends 2 milyar dolar ile EA gelirlerine damga vurdu

Battle Royale dünyasının en popüler yapımlarından biri olan Apex Legends, EA Games’in yüzünü güldürmeyi başardı. En son rakamlara göre, oyun yıl içinde %40’lık bir gelir artışı gördü ve 2 milyar doları aştı.

Apex Legend’in son sezonunu tüm zamanların en başarılı dönemi olarak nitelendiren EA Games, üç yıllık Battle Royale oyununun mobil geleceğini de doğruladı. Apex Legends mobil oyunu için yapılan testlerin sonuç verdiğini belirten EA, yakın zamanda (bu ay boyunca) oyuncuların beğenisine sunulacağını belirtiyor.

Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson yaptığı açıklamada, 2022’nin dördüncü mali çeyreğinde yüz milyonlarca oyuncunun katıldığı rekor bir yıl geçirdiklerini söyledi:

“İnanılmaz derecede yetenekli ekipler tarafından yapılan ve güçlü ağ etrafında inşa edilmiş muhteşem oyunlar ve online hizmetlerimize olağanüstü katılım ile 2023 mali yılı, Electronic Arts için yenilik ve büyüme yılı olacak.”

Apex Legends’ın yanı sıra FIFA 22 de güldürdü. FIFA 22’nin satışları “çift haneli” idi ve bu da onu bugüne kadarki en başarılı FIFA oyunu yaptı. Ancak EA ile FIFA arasındaki gerilimin ardından oyunda köklü değişiklikler yapılacağını da unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir