Fabrikatör, “Sanal Operasyon Müdürü” olarak hizmet veren bir şirket olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fabrikatör, pre-seed yatırım turunda, Almanya merkezli Backbone Ventures, APX ve melek yatırımcıların katılımıyla 650 bin euro yatırım aldığını açıkladı.

Fabrikatör, işletmelerin operasyonlarını optimize etmek isteyenler için yenilikçi çözümler sunan bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Yeni yatırımlarıyla birlikte teknolojilerini daha da geliştirerek küresel ölçekte operasyonlarını genişletmek hedefler arasında. Türkiye’den Paraşüt’ün kurucu ortakları ve yurt dışından Amazon UK’nin eski CEO’su Christopher North, SevenSenders’ın CEO’su Johannes Plehn ve Project A’in CFO’su Anton Grabovski gibi tanınmış isimler de bu yatırım turuna katıldı. Bu yatırım turuna tanınmış yatırımcılar ve sektör uzmanlarının katılımı, Fabrikatör’ün başarılı bir geleceğe doğru ilerlemesinde önemli bir adım olarak değerlendirmek doğru olabilir.

Fabrikatör’ün CEO’su ve kurucu ortağı Bahadır Efeoğlu açıklamasında,

“Sadece büyümeyi değil, aynı zamanda envanter kayıplarını en aza indirgeyerek verimliliği de artıran bir “Sanal Operasyon Müdürü” olarak hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Bu pre-seed yatırımı ile platformumuzun gelişimini hızlandırmaktan, büyümemizi artırmaktan ve dünya standartlarında bir ekip oluşturmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Fabrikatör’ün kurucu ortağı Demirhan Aydın,

“Amacımız, dünya çapındaki e-ticaret markaları için tercih edilen “Sanal Operasyon Müdürü” olmak. Melek yatırımcılarımıza bize duydukları inanç ve tecrübelerini bizimle cömertçe paylaşmaları için teşekkür ediyoruz. İhtiyaç duyulduğunda elini çabucak kirletmekten çekinmeyenlere özellikle teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Fabrikatör, Berlin, Almanya’da 2020 yılında kurulmuş bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Son teknoloji tahminleme çözümleri ve operasyon otomasyonu özellikleri ile e-ticaret işletmecilerine destek vermektedir. Veri odaklı envanter ve tedarik kararları almalarında yardımcı olan Fabrikatör, yılda 500 milyon euro değerinde envanter kararlarını işlemektedir ve şu anda 20’den fazla ülkede e-ticaret markalarına hizmet vermektedir.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir