Teknolojinin gelişmesiyle her alanda etkileri görülen yapay zeka, 2023 yılı geldiğinde e-Devlet platformunda da yerini alacak. 2023 yılında e-Devlet platformunda yapay zeka desteği yerini alacak ve vatandaşlara çok daha verimli bir kullanım sunulacak.

Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarının binlerce işini internet üzerinden  gerçekleştirmesine imkan sağlayan e-Devlet platformu, yakın zaman içerisinde yapay zeka desteğiyle yenileniyor. 

e-Devlet 2023’de yapay zeka desteğine kavuşuyor

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan hedeflere göre 2023’te e-Devlet’te Yapay Zeka Temelli Çevrim İçi Destek Sistemi hayata geçirilecek. e-Devlet platformunun yapay zeka desteğine kavuşmasıyla beraber, platform üzerinden hangi işlemi nasıl yapacağınıza dair arayıpta ulaşmakta güçlük çektiğiniz müşteri hizmetleriyle zaman kaybetmek yerine yapay zekadan faydalanabilirsiniz. Bu sistem sayesinde, teknolojiyle ilgili olmayan kişiler de platform üzerinden işlemlerini kolaylıkla halledebilecekler. 

Bunun yanı sıra kullanıcılar, aradıkları şeyi platformda daha kolay bir şekilde bulabilecekler. Programda aktarıldığı üzere yapay zeka destekli online sistemin yanı sıra yapay zekalı teknolojisine sahip olan yeni özellikler için idari ve hukuki öneri raporları hazırlanacak. e-Devlet, yeni teknolojiler ile gelişmeye devam ederken blockchain, büyük veri, bulut bilişim, nesnelerin interneti gibi daha pek çok teknolojiden de faydalanmaya odaklanacak. Bu yeniliklere ek olarak kamu kurumlarının sistemlerinde açık kaynak kodlu teknolojilere geçiş yapılacak. Bu anlamda “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımına Geçiş Planı” hazırlanacak.

Google ve Microsoft’un gelirleri artsa da kârları düştü

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir