6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki deprem çevresindeki 10 ilide etikelemişti. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında ne yazık ki birçok kişinin evi yıkıldı ya da hasar aldı. Artçı depremlerin devam ettiği son günlerde bir çok depremzede ya çadırlarda ya da arabalarında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Devletin barınma yardımında bulunacağı açıklandıktan sonra şimdi de konteyner desteğinde vereceği bilgisi açıklandı.

e devlet2

Konteyner ev başvurusunu nasıl yapılır?

Devletten konteyner ev yardımı alındığı takdirde e-Devlet üzerinde belirtilen bilgilere göre, depremzedelere aylık olarak barınma yardımı yapılmayacak. Onun yerine tek seferlik olmak üzere 15.000 Türk Lirası taşınma desteği sağlanacağı açıklandı. Devlet desteğine başvuru yapmak için aşağıda bulunan adımları izleyebilirsiniz.

ilk olarak e-Devlet hesabınıza giriş yapın ve arama çubuğuna Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazarak aratın.

E devlet konteyner ev başvurusu

Arama sonrası çıkan Başvuru Formu’nu doldurun. Bu alanda bulunan evin hasar durumu veya kiracı/ev sahibi gibi bilgileri eksiksiz doldurmaya dikkat edin.

konteyner2

Üçüncü adım olarak ekrana gelen Konteyner Ev Talebinde Bulunmak istiyor musunuz? sorusuna cevap verip telefon numaranızı kaydettikten sonra sayfanın en altına inin.

konteyner3

Başvuru için son adım olarak karşınıza çıkan “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.” ve “Başvuru formunda yer alan verilerin doğruluğunu kabul ediyor ve onaylıyorum.” seçeneklerini de işaretledikten sonra Başvur seçeneğine de tıklayın. 

Bu şekilde e-Devlet üzerinden Konteyner Ev başvurunuzu gerçekleştirmiş olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir