NVIDIA’ nın popüler olan teknolojisi DLSS yeni oyunlara geliyor. NVIDIA beş oyuna daha DLSS 2 desteğini geldiğini duyurdu. Bunun yanında Forza Horizon 5 de artık DLSS 3 desteği ile oynanabilecek. DLSS teknolojisi, dünyaca ünlü oyunlar tarafından benimsenmeye devam ederken Forza Horizon 5, Deceive Inc., Tchia, Gripper, Smalland: Survive the Wilds ve Last of Us Part I’ da dahil olanlar arasında.

Forza Horizon 5 , DLSS 3 performans iyileştirmesini sağlayacak

Forza Horizon 5 , 8 Kasım 2022′ den beri  DLSS 2 desteğine sahip ve RTX ekran kartlarını kullanan oyuncularının %84’ü oyunu DLSS özelliği açık olarak oynuyor. Yayınladıkları yeni güncellemeyle Forza Horizon 5’e DLSS 3 ve Reflex desteği de dahil oluyor.  DLSS 3’ün desteği, GeForce RTX 40 Serisi GPU’ların tüm ayarları en üst düzeye çıkarılsa bile oyunda 4K 120 FPS performans sınırının üzerinde kalmasını sağlıyor.

GeForce RTX oyuncuları , DLSS 3, DLSS 2 ve NVIDIA Reflex desteğinden yararlanarak ışın izleme ve yapay zeka destekli performans artışıyla geliştirilmiş kusursuz Forza Horizon 5 deneyimi yaşayacak.

DLSS desteği beş yeni oyuna geldi

 NVIDIA DLSS, 270’ten fazla oyun ve uygulamada kullanıma açık. Bu teknoloji, Unreal ve Unity gibi popüler oyun motorları için DLSS 2 eklentileri ve entegrasyon belgeleri sunuyor. Bu sayede, oyun geliştiricileri kısa bir sürede oyunlarına DLSS 2 teknolojisini entegre edebiliyor ve milyonlarca GeForce RTX oyuncusuna üstün bir oyun deneyimi sunabiliyor.

DLSS 2 yeni oyun desteği oyunlar :

  • Deceive Inc. – DLSS 2 ile oynanmaya hazır
  • Tchia – DLSS 2 ile oynanmaya hazır
  • Smalland: Survive the Wilds – 29 Mart’ta DLSS 2 özelliğiyle erken erişime açıldı.
  • Last of Us Part 1 – 28 Mart’ta DLSS 2 desteğiyle piyasaya çıktı.
  • Gripper – 29 Mart’ta DLSS 2 kullanıma sunuldu.

DLSS Frame Generation tüm geliştiriciler için mevcut hale getirildi

DLSS teknolojisi piyasada tek ve rakibi kendisi. NVIDIA, geçen günlerde GDC’ de geliştiricilerin oyun ve uygulamalarına dahil edebilmeleri için DLSS Frame Generation özelliğini herkese açık yaptı. DLSS Frame Generation eklentisi herkese açık yayınlamasıyla daha fazla geliştiricinin kare hızını artıran bu özel teknolojiyi benimsemesine olanak tanıyacak.

NVIDIA ICAT video analiz geliştirmeleri, DLSS görüntü karşılaştırmalarıyla birlikte daha iyi hale geliyor

NVIDIA Görüntü Karşılaştırma ve Analiz Aracı (ICAT), ekran görüntüleri ve videolar arasında görüntü kalitesini hızlı bir şekilde analiz ediyor ve  Windows yüklü herhangi bir PC’de çalışabiliyor. Özellikle basın mensuplarının görüntü kalite analizi yaparken uygun ayarları bulabilmesi için büyük önem taşıyor.  Son güncellemeyle birlikte karşılaştırma için HEVC formatındaki videoları ve analizin video dosyası olarak dışa aktarılması özelliğini de destekliyor.

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir