Dünyanın en büyük drone üreticilerinden biri olan DJI, Ukrayna ve Rusya merkezli drone satışlarını durdurduğunu dile getirdi. Peki bunun sebebi nedir? Bunun arkasında firma tarafından üretilen drone’ların Rusya’nın Ukrayna işgali esnasında kullanılmasını engellemek yer alıyor. 

İki tarafta da operasyonlar esnasında DJI’ın drone’larını kullanarak istihbarat sağlanıyor ve Rusya’nın roketlerini DJI’ın drone’larını kullanarak yönlendirdiği yönünde bilgiler veriliyor. Bu konu ile ilgili olarak oldukça büyük tepkiler ile karşı karşıya kalan firma, satışların yanı sıra diğer iş operasyonlarını da belirsiz bir süre için askıya almış gözüküyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar esnasında pek çok drone’un bir bomba haline getirildiği de görülüyor.

4 13

Özellikle Ukrayna tarafı, ellerinde bulunan sınırlı kaynağı işgal durumunda ülkelerini korumak için çok farklı yöntemler tercih edebiliyor. İlk olarak Mykhailo Fedorov’un Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşım üzerinden gündemde oldukça ses getiren konuda adım atmak için biraz daha geç kaldığı düşünülen DJI, Rusya’da satışları durdurmadığı için, MediaMarkt gibi elektronik firmaları tarafından da ambargo altına alındı. Şirketin, özellikle de bu ve benzeri durumların artmasından endişe ettiği düşünülüyor. 

Rusya’nın Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’ya karşı pek çok şirket ambargo uygulamaya devam ediyor. Pek çok şirket Rusya’daki operasyonlarını ve ürün satışlarını durdurdu. Fakat bu şirketler arasında çok az sayıda Çinli şirket de yer alıyordu. Bu açıdan DJI önemli bir adım atmış oldu. 

Apple Music’e yüzde 42 zam!

DJI

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir