Disney+ 1000’den fazla film ve 400’den fazla dizi, belgesel, özel iç arşiv ve benzersiz yerel içerikle izleyicisiyle buluşuyor.

Disney+’ın Türkiye’deki içerik sayısı belli oldu

The Walt Disney Company Türkiye CEO’su Cenk Soner, 7 Haziran Salı günü Esma Sultan Yalısı’nda düzenlediği basın toplantısında merakla beklenen Disney+ ile ilgili şaşırtıcı detayları paylaştı ve Türkiye’ye özel bir platformun çalışmalarını duyurdu.

The Walt Disney Company’nin CEO’su olarak tüketicilere canlı yayın hizmeti sunan Disney+ dijital yayın platformu Türkiye’de 14 Haziran’da hizmete sunuluyor. 170’den fazla orijinal film ve 16.000’den fazla bölümden oluşan 400’den fazla dizi, belgeseller ve özel içerik arşivleri ve güçlü ev yapımı ürünlerle bu Disney’in oldukça geniş bir içerik kütüphanesi var.

Disney+ hakkında önemli açıklamalar

100 yılı geride bırakırken sürekli gelişen Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney+ ile kullanıcılarına sunduğu teknolojiyi sürekli geliştiriyor ve hızına ayak uyduruyor. , yeni nesillerin gözdesi olmaya devam ediyor. Disney+ ile Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic içeriklerinin yanı sıra binlerce saatlik içerik her kesimden izleyiciyi kendine çekecek ve dünyanın en ünlü hikayeleri aralarında 42 ülke ve 11 yeni bölgeye açılacak.

7 Haziran Salı günü Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen açılış töreninde basınla buluşan Walt Disney Company Türkiye CEO’su Cenk Soner, yaklaşmakta olan Disney+ ile ilgili şaşırtıcı detaylar verdi ve özel platform hakkında bilgi verdi.

he Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner; konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Disney+’la amacımız her bir eve girip her yaştan izleyicinin ilgisini çekecek her tarza uygun içeriklerimizle keyif dolu anlar yaratmak ve bu anları daha da çoğaltmak. Tüketiciye doğrudan yayın servisi sağlayan Disney+’ı, günümüzde The Walt Disney Company’nin amiral gemisi olarak tanımlıyoruz ve 14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatımıza başlıyoruz. 

Şubat 2022 itibarıyla dünyada 129 milyon üyeye ulaştığımızı duyurduk. Bu sayı günümüze kadar arttı ve bu yeni lansmanlar ile birlikte de güçlü bir ivme bekliyoruz. Bu başarıyı elde etmek için yoğun bir mesai harcadığımız açık. Sağlam temeller üzerine kurulu platformumuz, güçlü marka portföyümüz ve hem dünyanın dört bir yanındaki hem de buradaki yaratıcı ekiplerimizden doğan olağanüstü içeriğimiz sayesinde her geçen gün üye sayımızı hızla arttırmayı hedefliyoruz.

Aralık 2020’de, 2024 mali yılı sonuna kadar dünya genelinde 230 ila 260 milyon arası ücretli Disney+ üyesine ulaşacağımıza dair tahminlerimizi paylaşmıştık. Bu sayının da tahminlerimizi aşacağını düşünüyoruz.

Biz Disney+ olarak da The Walt Disney Company ile 100 yıldır sinema salonları için ne yapıyorsak yine onu yapıyor ve tüketicilerimize sinema kalitesinde içerikler sunuyoruz. Dünyanın en çok izlenen filmlerinin büyük çoğunluğu bizim stüdyolarımızdan, aynı zamanda diziler, animasyonlar… Hepsinde çok iddialıyız. Disney+ ile; Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic içeriklerinin yanı sıra 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures ve daha birçok stüdyomuzun en yeni içeriklerine sahip çok geniş bir eğlence portföyü sunuyoruz” 

Disney+’da yayımlanacak içerikler hakkında açıklama yapan ve hangi yapımların platformda yer alacağını açıklayan Cenk Soner konuşmasına yerli içeriklere verdikleri önemden bahsederek devam etti:

“The Walt Disney Company ailesinin yan kuruluşları ve bağlı şirketleri aracılığıyla Türkiye pazarında uzun bir geçmişi bulunuyor, yaklaşık 15 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla izleyiciyi, dinamikleri, beğenileri de biliyor ve yakından takip ediyoruz.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir