Disney’in yayın platformu Disney Plus uzun bir bekleyişin ardından Türkiye’de yerini alacak. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu geçtiğimiz saatler içerisinde Disney Plus’a 10 yıllık yayın lisansı verdi.

Dünyanın popüler içerik seyretme platformu Netflix’in yayılması ile video akış platformlarının sayısı önemli miktarda artış gösterdi. Bu platformların arasında elbette ki en önemli isimler arasında Disney Plus’da yer alıyor. Geçtiğimiz saatler içerisinde Türkiye’deki takipçiler için Disney Plus’dan mutlu edici bir haber geldi. 

RTÜK Disney için yayın lisansı verdi

12 14

Dün akşam saatlerinde gündemde yer alan haberlere göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Disney Plus’a 10 yıl boyunca yayın yapabilmesi için yayın lisansı verildi. Ancak platformun ne zaman erişilebilir durumda olacağı hakkında ise yeni bir bilgi bulunuyor. Fakat beklentilere göre platform 2022’nin ilk aylarında kullanıma açılacak. Şu an için Disney Plus sadece kendi kütüphanesinde yer alan içerikler ile ülkemizde hizmet sunacak.

Şu an için Disney Plus için geliştirilme aşamasında olan birkaç farklı yerli yapımda vardır. Büyük ihtimalle bu yapımların da tamamlanması ile beraber platformun erişimi açılacak ve erişime sunulduğunda ise ilk yerli yapımlarda erişilebilir olacak. Elbette ki tüm bu gelişmelerin yanı sıra platformun kullanım fiyatının da ne olacağı merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir