Uzun bir süredir heyecanla beklenen çevrim içi dizi ve film platformu Disney+’ın Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı resmi olarak belirlendi. Disney+, Netflix Türkiye’ye çok güçlü bir rakip olacak gibi görünüyor.

The Walt Disney Company, bundan bir süre önce yapmış olduğu açıklamada Disney+ olarak adlandırılan çevrim içi dizi ve film platformunun Türkiye’ye geleceği dile getirildi. Fakat o dönem içerisinde yapılan açıklamalarda Disney+’ın Türkiye’de lansman tarihine ve fiyatından söz edilmedi. Şimdi ise Disney+’ı bekleyenler için önemli bir gelişme daha yaşandı. Disney+’ın yayın tarihi ve fiyatı resmi olarak dile getirildi.

Disney+’la ilgili olarak yapılan açıklamalara bakıldığında, bu platformun gerek teknik avantajlarının gerekse fiyatının oldukça rekabetçi olduğunu görmek mümkündür. Hatta açık konuşmak gerekirse dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu Netflix, Disney+’ın Türkiye fiyatları karşısında huzursuz olabilir.

23 2

Disney+ aboneliği Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Disney+ Türkiye tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre bu platforma abone olmak isteyen bir tüketici, iki farklı seçenek sunacak. Bu seçenekler, aboneliğin aylık ya da yıllık periyotlarda kullanılmasını sağlayacak ve yıllık aboneliği tercih edenler, Disney+’ın daha uygun fiyatla kullanması mümkün olacak. Peki Disney+’ın Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

  • Disney+ Türkiye aylık abonelik fiyatı: 34,99 TL
  • Disney+ Türkiye yıllık abonelik fiyatı: 349,90 TL (Aylık 29,16 TL’ye geliyor.)

Disney+ Türkiye’ye ne zaman geliyor?

Disney+, yetkililerden tarafından yapılan açıklamalara göre, platforma Türkiye’deki resmi yayın tarihinin 14 Haziran olduğunu dile getirdi.

Netflix, 6 ayda tam tamına 3 oyun stüdyosu satın aldı

Disney+’ta hangi içerikler yer alıyor?

Disney+’ta Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’in yanı sıra 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures ve daha birçok stüdyodan binlerce saatlik içerik ve platforma özel orijinal yapımlar yer alacak. Bu bağlamda; Star Wars içerikleri “The Book of Boba Fett” ve “The Mandalorian”, Marvel Studios dizisi “Moon Knight”ın yanı sıra Simu Liu ve Awkwafina’nın başrollerini paylaştığı “Shang-Chi ve 10 Halka Efsanesi” gibi içerikler Disney+’ta izlenebilecek. Ayrıca “Free Guy”, “The Simpsons” ve “How I Met Your Mother” gibi sevilen yapımlar da platformda bizleri bekliyor olacak.

Disney+’ın özellikleri nedir?

Kullanıcılar, yüksek görüntülü kalitesine, dörde kadar eşzamanlı olarak yayına, on cihaza kadar sınırsız bir şekilde indirme, seçili içerikleri IMAX teknolojisi ile izleme ve yedi adede kadar farklı profil yaratma imkanına sahip olacaklar. Disney+ bunların yanı sıra, ebeveynlerin kolay bir şekilde oluşturabilecekleri Çocuk Profiller ile yalnızca yaşa uygun içeriğe erişilmesine imkan tanıyan, çocuk dostu bir arayüz özelliğine sahiptir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir