Siber güvenlik durumu işletmeler arasında önemli bir durum olmaya devam ediyor. Bu nedenle önemli şekilde yatırımlar sürüyor. Bu durum ile ilgili bir çözüm geliştirildi ve küçük işletmelere özel bir çalışma yapıldı. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için siber güvenlik desteği sağlandı. Birçok opsiyon düşünülerek kurulan platform siber sigorta gibi olanaklara da imkân tanıyor. Birleşik Krallık girişimi olan CyberSmart, B Serisi’ni 12,75 milyon sterlinlik olarak kapattı. CyberSmart’ın mevcutta Birleşik Krallık içinde 4000 müşterisi var bunların 1800’ü aynı zamanda şirketin sigorta poliçelerini de alıyor.

CyberSmart Kobi’ler için büyük bir yatırım aldı

CyberSmart gibi bir şirkete yatırımcı ve müşteri ilgisi, piyasada gördüğümüzden daha büyük bir değişime işaret ediyor. Daha öncesinde KOBİ’ler siber güvenlik üzerine yeterli çalışmalar da bulunmuyordu bunun nedeni büyük ölçekli şirketlerin bu tür şeylere ihtiyaç duyulduğu düşünülüyordu. Zamanla KOBİ’lerde siber güvenlik anlamında kendini geliştirmeye başladı. Hedef hâline gelen KOBİ’ler zaman içinde kendi güvenlikleri için bu konuya önem verme durumuna geçti.

CyberSmart yeni bir şirket olmasına karşın bu konular için erkenden hareket geçti. Girişim başlangıçta NSA’nın İngiltere’deki benzeri olan GCHQ tarafından yürütülen bir hızlandırıcıda kuluçkaya yatırıldı ve on yıllık bir tecrübenin ardından kendi deneyimleri ile işi kurdu. Bununla beraber CyberSmart, Aviva ve Supercript ile ortaklaşarak bir sigorta ürünü geliştiriliyor. Active Protect ile birlikte gelen paket birçok desteği beraberinde sağlıyor. Burada bahsi geçen amaç iki yönlü: Akhtari birçok KOBİ’nin primler nedeniyle genellikle siber sigorta yaptırılmayacağına inanıyor, bu nedenle ücretsiz bir eklenti olarak bir şey sunmak daha fazla insanın güvenlik ürününe kaydolmasında etkili olabiliyor. CyberSmart bu şekilde KOBİ’lerin siber güvenlik anlamında daha iyi durumda olması için belli çalışmalar yaptığı görülüyor. Totalde 15 milyon dolar bir topladığı da bilinenler arasında.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir