Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi olan Cube Incubation, afetler ve acil durumlara yönelik oluşan problemlere karşı teknolojik çözümler sunabilen projeleri olan girişimcileri bir araya toplama toplamak için Helpcube Hızlandırma Programı’nı başlattı.

cube

Cube Incubation Nedir?

Cube Incubation, Teknopark İstanbul’un tematik alanları kapsamında derin teknoloji startup’larını misafir ediyor. “Derin Teknoloji Girişimcileri için Kuluçka Merkezi ” sloganı ile girişimcilere uluslararası standartlarda imkanlar sağlamakta ve girişimcilerin karşı karşıya geldikleri problemlerin kolayca çözebilmek için aşamalarına, dikeylerine ve uluslararasılaşma kapsamlarına göre hızlandırma programları hazırlamaktadırlar. 

Helpcube Hızlandırma Programı Nedir?

Ülkemizin afetlere ve acil durumlara yönelik teknolojik olarak hazır durumda kullanabilmek amacıyla tasarlanan Helpcube Hızlandırma Programı, derin teknoloji ve girişimcilik ekosistemindeki yetenekleriyle ortaya çıkan Kuluçka Merkezi Cube Incubation önderliğinde çözüm ortakları ve partnerlerin yardımıyla başlatıldı. 

Helpcube ile acil durumlara, afet öncesi, anı ve sonrasında yaşanan olumsuz durumlara yönelik teknolojik çözümlerle cevap verebilen projeleri olan girişimlerin gelişmesine yönelik destekler ve yol haritası sunulacak.

Helcube Programının İçeriği

Programda girişimcilere afet ve acil durumlar ile girişimcilik ekosistemi kapsamında eğitim alınacak. Ayrıca programda yer alan stratejik partnerler ve çözüm ortakları aracılığıyla girişimcilerin projelerine yönelik gereken destekler sağlanacak.

Program kapsamında girişimcilere sağlanacak diğer destekler ise şu şekilde sıralanıyor: Açık modern çalışma yerleri, teknik ve dikey mentorluk, girişim analizi ve teknik analizler, akademik ve teknik danışmanlıklar, etkinlikler, montaj ve elektronik atölyesi kullanabilme, ıslak/kuru laboratuvar ve temiz oda kullanabilme, Teknopark İstanbul firmaları ile eşleştirme çalışmaları, yatırımcı buluşma etkinlikleri, TTO destekleri, teknopark vergi ve avantajları, sunum hazırlama ve demo day.

Ayrıca, yakın tarihte Cube Incubation girişimcilerinin çözüm odaklı ve fikir önerileriyle toplanan olası Afetlere ve Acil Durumlara Yönelik Teknoloji İçeren Çözüm Önerileri raporu yayınladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir