Yılların eskitemediği Counter-Strike yepyeni haliyle bir kez daha oyunseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Valve, Counter-Strike 2’nin duyurusunu gerçekleştirdi. 

Söz konusu bu heyecan verici oyunun CS:GO’ya ücretsiz bir güncelleme olarak, 2023 yılının yaz aylarında sunulacağı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Counter Strike oyunu hakkında bir gelişme yaşanmış ve CS2 isminin tescillendiği öğrenilmişti. Bugün ise beklenen haber geldi. Valve, resmi hesaplar üzerinden yayınladığı videolar ile Counter-Strike 2’nin duyurusunu resmi olarak yaptı. Bir güncelleme olarak sunulacağı öğrenilen Counter-Strike 2’nin ne zaman çıkacağına dair bilgiler de elde edildi. 

Counter-Strike 2, bu yaz geliyor

Oyun dünyasının başarılı ismi Valve, çeşitli videolar paylaşarak Counter-Strike 2’nin duyurusunu yaptı. Paylaşılan videonun sonunda ise oyunun bu yılın yaz aylarında çıkacağı belirtiliyor. Aynı zamanda, Counter-Strike’ın sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Counter-Strike 2’nin, CS:GO oyununa ücretsiz bir güncelleme olarak geleceği belirtildi. 

Counter-Strike 2 pek çok iyileştirmeyle geliyor

16

Oyunun duyurusunun yapıldığı ilk videoda, Source 2 motoru üzerine kurulan oyunda iyileştirilmiş haritalarla karşılaşmak mümkün olacak. Valve, oyundaki ikonik haritaları korurken onları daha da iyi hale getirdiğini belirtti. Source 2’nin sunduğu hizmetler ile daha da gerçekçi ışıklandırmalar ve yansımalar görmek de mümkün olacak. Bununla beraber haritanın, oyunu bilenler için yeni bir alan sunacağı belirtiliyor. Oyunun her sahnesinde yenilenmiş hissi yaşamak mümkündür. Oyunun bazı haritaları, Source 2 araçlarından ve görüntü işleme özelliklerinden detaylı bir şekilde faydalanacak şekilde oluşturulmuştur. Uygun şekilde olanlar ise sadece güncellenerek günümüze uyarlanmıştır. 

18

Oyun hakkında bilgi verilen videoda, CS severler için oldukça önemli olan sis bombalarına vurgu yapıldığını görebilirsiniz. Valve, Source oyun motoru sayesinde CS2’deki sis bombalarını daha da geliştirerek dinamik bir hale getirdi. Buna göre ise artık bombalar, bulunduğu yerde sıra dışı bir şekilde hareket edebilecekler. Öyle ki bu bombalar, ışıklara tepki verebilecek ve boşlukları doğal bir şekilde doldurmak mümkün olacak. Konuyla ilgili paylaşılan üçüncü videoda ise Tick Rate konusuna da değiniliyor. Valve’a göre hareket etmek, ateş etmek veya bir şeyleri fırlatmak için Tick Rate’in herhangi bir önemi olmayacak. Bu sayede gecikme de ortadan kalkmış olacak.

Steam’in en çok satılan oyunu açıklandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir