Oyuncu ekipmanları ile son derece popüler bir noktada yer alan Corsair ilk oyuncu odaklı dizüstü bilgisayarını kullanıcıların beğenisine sundu. Söz konusu bu bilgisayarın özellikleri belli oldu. 

Oyuncu ekipmanları ve donanımları ile masaüstü bilgisayar alanında yıllardır kalitesini gösteren Corsair, ilk oyuncu dizüstü bilgisayarını sundu. Voyager a1600 model koduna sahip olan bilgisayar, AMD Ryzen 6000 serisi işlemcilerden ve Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarından güç alıyor. Corsair’in sunduğu resimler sadece render görselleri olduğu için cihazın tasarımını direkt olarak sunuyor demek doğru olmaz. Tasarım kısmında en dikkat çeken detaylardan biri de, Macbook modellerinde uzun bir zamandır kullanılan ve son modellerde kaldırılan Touch Bar yani dokunmatik alandır. Tahmin edileceği üzere Corsair buna Touch Bar demiyor, S-tuş kısayolları olarak adlandırıyor.

Corsair Voyager a1600 özellikleri

corsairin ilk oyuncu bilgisayari tanitildi

Bu sayede klavyenin üst kısmında özelleştirilebilen 10 tuşa sahip olabilirsiniz ve söz konusu tuşlar Elgato Stream Deck yazılımı tarafından destekleniyor. Bu sayede yayın yaparken, sahne değiştirme, ses ayarlama gibi pek çok işlemi harici bir alan dokunmadan kolaylıkla yapabilirsiniz. Voyager dizüstü bilgisayara sahip olmak isteyenler Ryzen 7 6800HS ve Ryzen 9 6900HS işlemci arasından bir tercih yapabilirler. Her iki işlemciye de Radeon 6800M ekran kartı eşlik ederken, 64 GB’a kadar RAM ve 2 TB’a kadar depolama seçeneği sunuluyor. Söz konusu bu akıllı cihazda Corsair Vengeance DDR5 RAM‘ler kullanılıyor.

Corsair klavye konusundaki uzmanlığını bu noktada gösteriyor ve bu bilgisayarda Cherry MX düşük profilli mekanik klavyeye yer yeriyor. Her tuş için RGB arkadan aydınlatma bulurken, cihazda Full HD çözünürlükte bir kamerada bulunuyor. 16 inç büyüklüğünde olan bu ekran 2560×1600 piksel çözünürlük ve 240 Hz yenileme hızına sahip olurken, giriş çıkış portları ise şu şekildedir; iki Thunderbolt 3 USB 4.0 bağlantı noktası, bir USB 3.2 Gen 2 Type-C, bir USB 3.2 Gen 1 Type-A, bir SDXC 7.0 kart okuyucu ve bir ses jakı bulunuyor. Razer’ın ardından Corsair’in de dizüstü bilgisayar sektörüne giriş yapması da oldukça şaşırtıcıdır. 

2022 en iyi oyuncu telefonları


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir