Bitç’in adı Binance’de anıldıktan sonra ikinci bomba da BTC Türk oldu.

Geçen hafta yine satın alma ile Hindistan’daki şirkete katılan Amerikan devi Coinbase, bir teklifte bulunmaya karar verdi. Alınan bilgiler arasında kripto para piyasasının üçüncü milyarder sahibi Coinbase’in bir süredir Türkiye’deki bir şirketi satın almaları için araştırdığı öğrenildi. Türkiye’nin en büyük bankalarının piyasa değeri 3 milyar dolar iken, satın alım için teklif edilen rakam oldukça şaşırtıcı.

Ünlü kripto para borsası Coinbase’in Türk kripto para borsası BTC Turk için 3,2 milyar dolar teklif ettiği söyleniyor. Gelen haberler arasında kripto para piyasasının üçüncü milyarderi olan Coinbase’in bir süredir Türkiye’de bir şirketi satın alma yönünde araştırmalar yaptığı da da yer aldı.

Şirketinden resmi açıklama yok

Alınan bilgilere göre 4,5 milyon kullanıcısı olan BTC Türk, bir süredir Coinbase ile çalışıyor ve satın almanın Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarının piyasa değeri 3 milyar dolar iken, bu rekor teklif biraz sürpriz olarak karşımıza çıkıyor.

ABD’nin en büyük kripto para ticaret platformu olan Coinbase Global Inc, hisselerini 2021 Nasdaq ABD Endeksinde listeledi. Şubat 2021’de şirket 85 milyar dolara listelendi. Bugün şirketin yönetim kurulu 32 milyar dolar değerinde.

BTC Türk, Paribu, Bitci ve Icrypex’e 18,8 milyon liralık ceza

Satın alma ve birleşmelerle ilgili özel bir üye sitesi olan MergerMarket’e göre, kaynaklar bazı işlemlerin hisse senedi takası olarak yapılandırılabileceğini söyledi. Bu bilgi nakit yerine Coinbase hissesi verilmesi şeklinde yorumlanabilir. Bilgiler arasında, orijinal sözleşmenin geçen hafta imzalandığı ve işlem fiyatını etkileyebilecek bir teknik durum tespitinin sürdüğü de yer alıyor. Bazı kaynaklara göre, ticaretin ilk günlerinde fiyatın 5 milyar dolara ulaştığı iddia ediliyor ancak bitcoin fiyatındaki düşüş ve Türk lirasının değer kaybetmesi fiyatın düşmesine neden oldu.

2013 yılında kurdu

BTC Türk, Net Holding CEO’su Besim Tabuk’un oğlu Kerem Tibuk tarafından Temmuz 2013’te Türkiye’nin ilk kripto para borsası olarak kuruldu. Şirketin internet sitesine göre, 2018 yılında eski bankacı zgür Güneri’nin şirkete atanmasıyla 500.000 kullanıcıya ulaştı.

Başkan Yardımcısı Kerem Tibuk %68, Başkan Özgür Güneri %28 ve CEO Ozan Yurtseven kalan hisselere sahip olduğu biliniyor.

Coinbase, Türkiye için ülke müdürü iş ilanı paylaştı

BtcTurk 4.5 milyon kullanıcıya ve 850 çalışana sahiptir. BTC Türk, 2021’de 1,7 trilyon TL (116 milyar dolar) işlem hacmine ulaştı. Borsa, Türkiye’deki yedi büyük banka ile çalışmakta ve onlardan fon transferine izin vermektedir.

6.6 milyar dolar

BTC Türk’ü satın salması beklenen Brian Armstrong’un serveti ise yaklaşık 6.6 milyar dolar seviyelerinde. Tüm servetini Coinbase’den kazanan ABD’li yeni milyarder şirketin halka arz edilmesiyle servetine servet katmıştı. Coinbase’in piyasa değeri 50 milyar dolar olmasına karşılık Arsmstrong firmanın yüzde 19’unu elinde tutuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir