Coinbase, 2022 yılının ikinci çeyrek raporlarını açıkladı. Şirket, son çeyrekte 1.1 milyar dolarlık zarar yaşadığını duyurdu.

2021’de Nasdaq Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlayan Coinbase, borsa girişi sonrasında en büyük net kaybını açıkladı. 2022’nin ikinci çeyrek raporlarını açıklayan şirket, ticaret hacminde ve işlem gelirlerinde 1.1 milyar dolarlık bir zarar yaşandığını duyurdu. Şirkete göre bu zararın nedeni kripto para borsasındaki “hızlı ve öfkeli” düşüş. 2. çeyrekte yaşanan zarar, şirket için bir ilk değil. Zira bir önceki çeyrekte de Coinbase zarar yaşadığını açıklamıştı. Bu bakımdan şirket için işler şu anda yolunda gitmiyor.

Coinbase, BtcTurk satın almasından vazgeçti

Coinbase’de ticaret hacmi düştü

“Mevcut gerileme hızlı ve öfkeli geldi.” diyerek durumu özetleyen Coinbase, ticaret hacminde %30, işlem gelirinde ise %35 oranında bir düşüş yaşandığını açıkladı. Şirketin geliri ise 802. 6 milyon dolar oldu. Şirketin zararı azaltmak adına yaptığı işten çıkarmalar, raporda da yer buldu. Haziran ayı itibariyle başlayan işten çıkarmalarda, Coinbase çalışanların %18’ini işten çıkardı.

İşten çıkarmalar, zararın açıklanması gibi olumsuzluklar ise Coinbase hisselerinde net olarak etkisini gösterdi. İkinci çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından şirket hisseleri %10,55 düştü ve 87,68 dolara geriledi.

iOS için Coinbase indir

Android için Coinbase indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir