Sadece sese dayalı özellikler sunan Clubhouse, çıktığı zamanların öncüsü olarak teknoloji ve sosyal medya dünyasında oldukça popülerdi. Ancak uygulama, COVID-19 sonrası dünyada işlerin değişmesiyle birlikte zor günler geçiriyor. Şirketin kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth, çalışanların yarısından fazlasının işten çıkarılacağını açıkladı.

Uygulamanın Popülaritesi Azaldı

COVID-19 kapanmaları sırasında sadece davetiyeyle kullanıcı kabul eden Clubhouse, 2020 yılında popüler bir uygulama haline geldi. Ancak son dönemlerde uygulamanın popülaritesi azaldı. Twitter Spaces gibi diğer uygulamaların Clubhouse’u geride bırakması, işleri daha da zorlaştırdı.

Clubhouse

Mevcut Ekip Yetersiz Kaldı

Davison ve Seth, COVID-19 sonrası dönem için şirketin “sıfırlanması” gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak mevcut ekip sayısıyla bu değişimin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını dile getirdiler. Farklı ekiplerin yönettiği ürünlerin hızlı değişimini daha da zorlaştırdığına dikkat çekilirken, daha küçük ve “ürün odaklı” bir ekibin sorunlara çözüm bulabileceği belirtildi.

Clubhouse 2.0’ın Yeni Vizyonu

Davison ve Seth’in açıklamasına göre, Clubhouse 2.0 için net bir vizyonları var. Daha küçük ve yalın bir ekiple çalışarak daha hızlı ilerleyebileceklerini, doğru ürünü oluşturabileceklerini ve bu süreçte çalışanları onurlandırabileceklerini belirttiler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir