1999 yılında Çin’de kurulan, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren ve Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Alibaba Group Holding Limited Şirketi yaptığı açıklamalarla yeniden yapılandırmaya gideceğini bildirdi. 

Çinli Şirket Alibaba, Yeniden Yapılandırmaya Gidiyor
Çinli Şirket Alibaba, Yeniden Yapılandırmaya Gidiyor

Son zamanlarda Çin hükümetinin gözü dünyanın en zengin iş adamlarından biri ve Alibaba’nın kurucusu olan Jack Ma’nın üzerindeydi. İş adamı 2020 yılının ekim ayında gerçekleştirdiği bir konuşmada Çin’in kamu bankalarını zamanın gerisinde kalmaları konusunda ağır eleştiride bulunmuştu . Yaptığı eleştirilerin ardından Çin’İn başkenti olan Pekin eyaletinin yönetimi Ma’nın kurmuş olduğu Ant Group şirketinin Hong Kong ve Şanghay borsalarındaki iş zamanlı halka arzını durdurmuştu. Tüm bunların ardından yönetim, Alibaba Grubu hakkında da soruşturma başlatmıştı.

Şirketin Yeniden Yapılandırma Planı

Yeni gelişmelere göre Alibaba üst yöneticisi Daniel Cng Yong, çalışanlara bilgilendirme mektubu gönderdi. Söz konusu mektupta şirketin çatı holding’den bağımsız faaliyet göstereceği ve 6 iş grubuna bölüneceği bilgileri yer aldı. Planlanan yeni yapılandırma ile her iş grubunun bağımsız faaliyet göstermesi ve kendi kaynaklarını yaratması hedeflenmekte. Bu yapılandırma, 200 bine yakın çalışanı bulunan ve piyasa değer 250 milyar değerden fazla olan Alibaba’nın  kuruluşundan geri gerçekleştirdiği en büyük dönüşüm olarak görülmektedir. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir