Türkiye’de kısa film abonelik modelini benimseyen ve sektöre gelir sağlamayı hedefleyen Cineshort’a ilk yatırım geldi. İşte girişim ve yatırımdan ilk detaylar.

Cineshort, kullanıcıların kısa filmlerle güne ara vermesini ve keyifli vakit geçirmesini hedefleyen bir girişim olarak dikkat çekiyor. Özel olarak seçilen filmleri, yönetmenlerle gelir esasına dayalı olarak abonelerine sunan Cineshort, geçtiğimi dönemlerde Workup Girişimcilik Programı’nı tamamlamış ve TT Ventures hızlandırma programına da kabul edilmişti. Başarılı bir süreç geçiren Cineshort için önemli bir yatırım gelişmesi de yaşandı.

Yerli mobil oyun şirketi Manc’a 50 milyon dolar yatırım

Cineshort’a ilk yatırımlar

Cineshort yatırım turuna  TechOne VC, DOMiNO Ventures, twozero Ventures, Headline Oryx I, Aegean Ventures ve Powerhouse katılım sağladı. Hem kütüphanesini  hem de faaliyet gösterdiği pazarlardaki etkinliğini arttırmak isteyen girişim, yeni yatırım ile iyi bir ivme yakalayabilir.

Yatırım ve girişimin mevcut durumunu değerlendiren Cineshort’un Kurucusu Hasan Celil Tombul “Tematik filmler ve kısa film yönetmenlerini desteklemek, hedeflediğimiz kullanıcıları bu kültüre entegre etmek istiyoruz. Bu yüzden, platformumuz üzerinden ücretsiz kayıt olunarak filmler izlenebiliyor, ufak bir abonelik ücretiyle de binden fazla filmin yer aldığı kütüphanenin tamamını keşfetmenize olanak sağlıyor. Elde edilen gelirden yönetmene pay ayırarak üretimsel sürdürülebilirliği desteklemek istiyoruz. Yatırım turuyla birlikte global pazardaki büyümemizi hızlandıracağız. Vizyonumuz bu kategoride dünyanın en büyüğü olmak’’ dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir