Çin’de kripto para madenciliği üzerine yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı olan şahıslar yetkililerden onay almak durumunda kalacaklar. Bu da ülke içerisinde kripto para madenciliğinin sonunu getirebilir gibi gözüküyor. Kripto para ticaretine yasak getiren ve hatta veri sitelerine dahi erişim engeli getiren Çin’in artık çok daha fazla engelleme yapamayacağı tahmin edilirken kötü bir haber gündeme geldi. Ülke içerisinde kripto para madenciliği her geçen gün bitmeye yaklaşıyor. 

Kripto madenciliği ile ilgili sınırlama getirildi

Çin hükumetinin kripto para ile ilgili vermiş olduğu mücadele esasında yaklaşık olarak 10 yıldır sürüyor. Ülke içerisinde benimseme durumu arttıkça ülke içerisindeki halkın tutumu da son dönem içerisinde çok daha katı bir al aldı. Kripto para ticaretine yasak getirilmesine kadar devam eden bu süre. şimdi madencileri de içine alacak. Çin hükumeti uzun bir zamandır kripto para madenciliğin, tamamen ortadan kaldırmak için çalışıyor. Bunun için ilk olarak eyalet bazında kripto para madenciliği ile ilgili işlemlere yasak getirdi ve yarı yarıya varan miktarda madencilerin azalmasını sağladı. Şimdi ise yatırımlarda onay sürecinden geçecek. 

17 4

Çin kripto para madenciliği üzerine yapılacak olan tüm yatırımların onay sürecinden geçmesi ve hatta gerekirse yasaklanmasını sağlayacak olan bir düzenleme yapıldı. Yabancı veya Çin vatandaşı fark etmeksizin bu yeni kripto para düzenine uymak zorunda kalacaklar. Diğer açıdan ise yetkililerin madencilik ile ilgili olan yatırımlarına onay vermek oldukça düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Yani bu durum da pek de umut olduğu söylenemez. Çin finansal suçlar ve kara para aklama gibi sebeplerden dolayı kripto para dünyası ile mücadele içerisine girmiş olsa da esas sebep kontrol dışı bir öğenin ülke içerisinde olmasını istemesidir. Diğer tüm sektörler için de bunu katı bir şekilde uygulayan Çin bir süredir dijital Yuan testleri yapıyor ve bu sayede dijital para birimlerini de kontrol altında tutuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir