Çin, 5G kablosuz iletişim teknolojisi henüz tam yaygınlaşmaya başlamadan, 6G teknolojisi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. 6G’nin, hız, gecikme süresi, spektrum, yapay zeka, güvenlik ve enerji verimliliği açısından 5G’ye göre daha da ilerleme getireceği düşünülüyor.

Son raporlara göre, Çin’in 6G testlerinde 300 Gbps’ye ulaşan ultra hızlı kablosuz internet indirme hızları başarıyla test edildi. Bu hızlar, kablosuz iletişim teknolojilerinde önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

ABD, Çin’in Yüksek Hızlı Bağlantıdaki Başarısından Endişeleniyor

6G teknolojisi yarışı, ABD’nin de dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz Cuma günü Beyaz Saray, 6G teknolojisi hakkında sektör liderleriyle bir araya geldi. Diğer ülkelerin 6G bağlantı standartlarının oluşturulmasına öncülük etmesinden korkuluyor ve Çin’den gelen haberler ABD’nin endişelerini daha da arttırıyor.

Çin, 6G Testlerinde 300 Gbps İndirme Hızına Ulaştı

Çin Havacılık ve Uzay Bilim ve Sanayi İkinci Akademisi 25. Enstitüsü, terahertz (THz) frekansı kullanarak kablosuz iletimde 100 Gbps veri hızına ulaştığını duyurdu. Bu teknoloji, 5G’de sinyal mesafesi ve bulut/sis penetrasyonunda zorluklar sunan THz frekanslarını kullanarak neredeyse fiber üzerinden yapılan iletimler kadar iyi kablosuz iletimler sağlayabilir.

6G Teknolojisiyle Yeni Hizmetlere Yol Açılacak

6G kablosuz iletişimin 2030 yılına kadar piyasaya sürülmesi beklenmiyor ancak bu teknoloji, eğlence, otomobil ve sağlık sektörlerinde inanılmaz yeni hizmetlere yol açabilecek önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. 6G teknolojisi, daha hızlı veri aktarımı, daha az gecikme süresi, daha yüksek güvenlik, daha geniş spektrum ve daha iyi enerji verimliliği sunacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir