Yapay zeka odaklı ChatGPT sohbet botu yeniliklerine devam ederken yeni rakiplerle karşılaşmaya devam ediyor. Yeni yapay zeka sohbet botu Claude, Anthropic şirketinin imzasını taşıyor. OpenAI’nin (ChatGPT yaratıcı şirketi ) eski çalışanlarının kurduğu bir şirket olan Anthropic, Claude isimli yapay zeka sohbet botuyla ilk kez kullanıcı karşısına çıktı.

Google’dan 2022’de 300 milyon dolar yatırım alan şirket, sohbet botları için ” Zararlı çıktılar (sonuçlar) üretme olasılığı daha düşük” ve “sohbet etmesi daha kolay” sözlerini söylüyor. Sistem ChatGPT gibi sorulan soruları anlayabilme ve kullanıcıya etkili cevap verme yeteneğine sahip.

Claude aynı zamanda yazılımcılara kodlama alanında yardımcı olabildiği gibi belirli konularda içerik ve yazılar da hazırlayabiliyor. Cevap şekli özelleştirme imkanı bulunan Claude’un ise internet erişimi bulunmuyor. İnternet erişimi olmaması sebebiyle kısıtlı olsa da bu bot doğru veriler ile besleniyor.

Kullanıcılar için botun Claude Instant isimli daha ucuz, daha hızlı ve daha hafif versiyonu da mevcut. Henüz her kullanıcıya açık olmayan bu sistemi deneyimlemek isteyen kullanıcılar talep oluşturarak sohbet botuna ulaşma imkanına sahip. Claude yapay zeka sohbet botunu deneyimlemek isteyen kullanıcılar için fiyat listesi aşağıdaki görselde yer alıyor.

Claude yapay zeka fiyat listesi
Claude Yapay Zeka Fiyat Listesi

ChatGPT’nin rakibi farklı yapay zeka uyguamaları da geliştiriliyor

ChatGPT’nin rakibi olan ve farklı bir temel üzerine kurulan yapay zeka sohbet botu Brad ise Google firmasının imzasını taşıyor. Brad, ChatGPT ve Bing’in yeni yapay zekası gibi henüz her kullanıcıya açık değil.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olan Meta da yapay zeka alanında çalışmalar yapan şirketlerin arasında yer alıyor. Meta en son yapay zekanın geleceğine dair yaptığı çalışmaları ile büyük ilgi çekmişti. You.com da bulunan yapay zeka destekli sohbet botu arama konusunda kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Çinli alışveriş şirketi Alibaba da yapay zeka alanında çalışmalar yapan firmalar arasına girdi. Şirket 2017 yılından beri üzerinde çalıştığı ChatGPT benzeri olan rakip projesini yakın zamanda kullanıma sunmayı planlıyor. Yapay zeka alanında çalışma yapan başka şirket ise “Ernie Bot” isimli yapay zeka sohbet botu ile Baidu olacak. Snapchat de uygulamasında “MY AI” ismiyle yer verdiği ChatGPT için de ilerleyen zamanlarda daha fazla rakip ve seçeneğin kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir