Miami merkezli bulut -native otomasyon ve maliyet yöntemi olan start-up, Cast Al, B serisi yatırım turunda  20 milyon dolarlık fon aldığını  kamuoyuna açıkladı. Bu yapılan yatırım turuna Spotify’ın ve Klarna’nın yatırımcısı olan Creandum liderlik etti. 

Bulut Altyapılarını Geliştiren Cast Al 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı.

Creandum tarafından yönetilen bu tur, şirketin operasyonlarında ve işletme alanını genişletme amacı ile kullanılacak. 

Bulut teknolojileri ile yapay zekayı birleştiren Cast Al2ın aldığı 20 milyon dolarlık büyük yatırımın 15 milyon doları Creandum’dan geldi. Geriye kalan 5 milyon dolarsa girişimin eski yatırımcılarından geldi. Cast Al aldığı bu yatırım ile operasyonlarını büyütmek için kullanmayı amaçlıyor. Bu yapılan yatırımla beraber şirket şimdiye kadar toplam olarak 38 milyon dolar değerinde yatırım aldı. 

Cast Al, Bulut Altyapılarını Geliştirmeyi Amaçlıyor

Cast Al 2019 yılında Augustinas Stirbis, Austeja Zymantaite, Laurent Gil, Leon Kuperman, Vilius Zukauskas ve Yuri Frayman tarafından Amerikada kuruldu. Cast Al sunduğu bu platform ve yeniliklerle müşterilerinin bulut altyapılarının daha verimli olacak şekilde çalışmasını sağlamaktadır. 

Cast AI CEO’su Yuri Frayman:

“Bu yatırımla birlikte, dünya çapında lider bir akıllı bulut optimizasyon çözümleri sağlayıcısı olarak konumumuzu daha da büyütebilir ve hepsi bir arada platform yeteneklerimizi ekosisteme ve kullanım durumlarına genişletebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Müşterilerinin bulut altyapısı harcamalarından tasarruf etmenin odağında olan Cast Al, AWS, Google Cloud ve Azure ile beraber ortak bir şekilde çalışabiliyor. Asıl temelinde Kubernetes (bulut işletim sistemi) otomasyon bulut işletim sistemi olan Cast Al, hem bilgi işlem kaynaklarını analiz etmek hemde hızlı bir şekilde optimizesini sağlamak için yapay zeka teknolojisinde yararlanıyor. Cast Al tarafından aktarılan bilgiler ışığında müşteriler arasında Hitachi, Forbes, Delio, Surfshark ve Samsung Next gibi önemli olan markaların da isimleri yer alıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir