Overwatch 2 geliştiricisi Blizzard, oyunun ilk gününde yaşanan sorunlar nedeniyle açıklama yaptı ve yaşananlardan dolayı özür diledi.

Overwatch 2, uzun zamandan beri merakla beklenen oyunlardan birisiydi. Geçtiğimiz gün itibariyle piyasaya sürülen oyun, gösterilen ilgi ve oyundaki bazı hatalar nedeniyle oyuncuların tepkisin çekti. Yaşanan karmaşıklıkların ardından Overwatch 2 geliştirici Blizzard resmi bir açıklama yaptı.

Overwatch 2 ücretsiz olacak! İşte sistem gereksinimleri

“Overwatch 2 lansmanı beklentileri karşılamadı”

“Dün Overwatch ekibi için heyecan verici bir gündü – uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğinizi bildiğimiz bir gün. Milyonlarca insan oyunun tadını çıkarırken, lansman sizin veya bizim beklentilerimizi karşılamadı.” denilen açıklama ile yaşanan sorunlar nedeniyle duyulan üzüntü dile getirildi.

Açıklamanın devamında Overwatch 2 için beklentilerin yüksek tutulduğu ve buna göre hazırlık yapıldığı vurgulandı. Resmi açıklamada “Öncelikle oyuncularımızdan özür dilemek istiyoruz. Overwatch 2’nin piyasaya sürülmesinin sorunsuz olmasını bekliyorduk. Kendimizi daha yüksek bir standartta tutuyoruz ve yaşadığınız sorunları çözmek için çok çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız düzeltmeler hakkında şeffaflık sağlamak ve nasıl ilerlediğimiz konusunda size fikir vermek istiyoruz.” denilerek oyunda yapılan değişikliklere yer verildi.

Yeni dönem itibariyle SMS koruma belirli şartlar dahilinde sistem dışında bırakıldı. Açıklamalara göre 9 Haziran 2021’den bu yana oyunu oynayan ve Battle.net hesabı olan Overwatch 2 oyuncularının telefon numarası onaylaması gerekmiyor.

Girişlerde yaşanan hataları gidermek adına özel bir yama yayınlandı ve sorunlar giderildi.

Oyuna girdikten sonra yaşanan bağlantı sorunları ve oyundan çıkma problemleri için düzeltme yapıldı.

Yanlış kilitlenen kahraman ve eşyalar için düzeltme yapıldı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir