BlackBerry Limited, Kanadalı bir telekomünikasyon ve kablosuz cihaz üreticisidir. BlackBerry marka akıllı telefon ve tabletlerin kurucusu olan markanın ana ofisi Ontario, Kanada’da bulunmaktadır.

BlackBerry’nin kurucusu, İstanbul’da doğmuş olan Mike Lazaridis’tir. Jim Balsille ile birlikte şirketi eş yetkili CEO olarak 22 Ocak 2012 tarihine dek beraber yöneten Mike Lazaridis, görevini Thorsten Heins’e bırakmıştır. 30 Ocak 2013 tarihine dek Research In Motion ismiyle faaliyet gösteren marka bundan böyle faaliyetlerine BlackBerry Limited adı altında devam etme kararı almıştır.

BlackBerry Q20 klavyesi, herkes tarafından kullanılabilecek bir QWERTY klavye haline dönüşüyor

BlackBerry’nin iPhone telefonlarının gelmesiyle beraber akıllı telefon pazarında gün geçtikçe daha da gerilediğini görmekteyiz. Ancak iPhone telefonlar hayatımızı ele geçirmeden önce BlackBerry’nin güçlü ve oldukça sağlam telefonlar ürettiğini, fiziksel akıllı telefon klavyelerini mükemmelleştirdiğini de inkar etmek mümkün değildir. Eğer bir BlackBerry hayranıysanız ve hala baş parmaklarınızla yazmakta tüm parmaklarınızla yazmaktan daha iyi iseniz bu haber sizler için. 

Artık bilgisayarınız için hatta telefonunuz için bile bir BlackBerry klavyesi edinebilirsiniz. Akıllı telefonların sadece dev dokunmatik ekranlardan ibaret olmadığı günlere şahit olduysanız BlackBerry’nin telefonlarının herkes tarafından ne kadar sevildiğinin ve aslında ne kadar ünlü olduğunu da bilirsiniz. Şirket yöneticilerinden lise öğrencilerine kadar her kesimin cebinde bulunan BlackBerry telefonlarının sevenleri hala oldukça fazla.

Solder Party çalışanları BlackBerry’nin popüler klavyesi olan “Q20″yi geliştirerek, farklı bir hale getirmeyi başardıl. Yeni klavye Mac, Windows, Linux, Android ve iOS’ta kullanılabilir şekilde tasarlanmıştır. Standart bir QWERTY klavyesi olan, BBQ20, Solder Party “Tindie” mağazasında 30 dolar karşılığında satışa sunuldu.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir