6 Nisan tarihinde, Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu %2,23 artarak 784 bin 224 blok yüksekliğiyle tüm zamanların en yüksek zorluk seviyesine ulaştı.

Bitcoin (BTC) madencilik zorluğunda yeni rekor
Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 2,23 artarak, 784 bin 224 blok yükseliği ile tüm zamanların en yüksek seviyesine erişti.

Son zamanlarda düşen fiyatlara rağmen artış göstermeye devam ederek üst üste rekorlar kıran Bitcoin madencilik zorluğu ATH yaptı. 4. kez üst üste atan Bitcoin madencilik zorluğu 47.89 trilyon rakamına ulaştı.

Bitcoin madencilik şirketleri içinde yer aldıkları zorluklara ve fiyatlarında uzun süredir düşüşte olmasına rağmen zorlukların üstesinden gelmeye devam ediyor. Dün ayarlanmış olan zorluk rakamlarının yine rekor kırdığı gözlemlendi. %2.23’lük bir artışla madencilik zorluğu 47.89 trilyona ulaştı. Bu yükselişle birlikte 50 trilyonluk seviye için büyük bir yaklaşım sergilendi. Zorluk seviyesi en son 24 Mart tarihinde ayarlanmış ve o tarihte de %7.5’luk artışla rekor kırmıştı.

Bitcoin Madencilik Zorluğu %2,23 Daha Arttı

Fiyatların düşmesiyle zaman zaman artış gösteren Bitcoin madencilik zorluğu, Ocak ayından bu yana görülen ani fiyat yükselişlerini bu kez çok daha sert artırmaya başladı. 6 Nisan itibariyle %2,23 artarak yeni bir rekora imza atan Bitcoin madencilik zorluğu, son 41 gün içerisinde 778.176 blok yüksekliğinin ardından son artışıyla birlikte 4.kez üst üste yükseliş göstermiş oldu.

Bitcoin hashrate’i saniyede 342 exahash yükselişiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. 28.000 dolar fiyatı ile devam eden BTC, kripto piyasasında birçok verileri de etkilemeye devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir