Bitcoin madenciliği yapan şirketler, kripto para sektöründeki düşüş nedeniyle zarar yaşıyor. Açıklamalara göre şirketlerin zararı 1 milyar doları aştı.

Kripto para madenciliği, tartışmaların odağında olmasına karşın devam ediyor. Çin yasağı sonrası enerji fiyatlarının düşük olduğu bölgelere geçiş yapan şirketler, bu bölgelerde faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak karşılarında yeni bir sorun daha var.

Büyük Bitcoin zararı, MicroStrategy CEO’sunun başını yaktı!

Bitcoin madenciliğinde sorun düşük fiyatlar

60 bin dolar seviyelerinden 20 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, gerilemesiyle sektörde büyük bir kaybın yaşanmasına yol açtı. Düşüş nedeniyle kazançlarını kaybeden şirketler, arka arkaya zarar bildirdi. Yapılan son açıklamalar sonrasında sektörün önde gelen 3 ismi Core Scientific, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain kayıplarla geçen bir çeyreği geride bıraktı. 3 şirketin toplam zararı ise 1 milyar doları aşmış durumda. Şirketlerin tek tek zararları ise şöyle;

  • Core Scientific 826 milyon dolar
  • Marathon Digital Holdings 192 milyon dolar
  • Riot Blockchain ise 366 milyon dolar

Yaşanan düşüş, gelirleri etkilediği gibi zarar yaşanmasına yol açtı. Bu durum sadece madencileri değil, kripto para sektöründe hizmet Verne borsaları da etkiledi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir