Elektrikli otomotiv devi Tesla geçtiğimiz aylar içerisinde lider kripto para birimi olan Bitcoin ile ödeme ödeme alacağını açıklamış ve BTC fiyatını da artırmıştı. BTC ile satışları resmi internet sitesine de entegre edilmiş olan Tesla, bu kararından kısa bir sonra Bitcoin’in tükettiği enerji miktarının doğaya vereceği zararını gerekçe olarak göstererek kararından geri dönmüş ve lider kripto para fiyatında da ciddi kayıplar ortaya çıktı. Elde edilen son haberlere göre ise Bitcoin karşılığında ise Tesla otomobil satın almak mümkün olacak.

Dünyanın dev şirketlerinden Tesla, enerji tüketimini oldukça yüksek olduğunu gerekçe göstererek elektrikli araçları için ise Bitcoin ödemesini askıya almış olsa da lüks otomobiller için çevrimiçi pazar yeri olarak nitelendirilen Car For Coin, müşterilere bir kez daha bu imkanı sundu. Yakın bir tarihte yapılan basın açıklamasına göre ise Tesla, Porsche, Lamborghini, McLaren, Ferrari ve çok daha fazlası gibi üst düzey araçların listesini hazırlayan müzayede sitesi, müşterilerin bazı spor araba satın almak için ABD doları veya eşdeğer Bitcoin ile ödeme yapmalarına imkan tanıyacak. Şu an için en pahalı olanı 110.000 dolar veya 2.02 BTC’ye (bugünkü fiyatlarla hesaplanmıştır) denk olan araç bir Porsche 911 GT3′tür. Tesla’dan söz etmişken de, markadan 35.000 dolar veya 0.64 BTC’ye bir Model S satın almak mümkündür. Car For Coin’in Kurucusu Tom Hegedosh, insanların yeni teklifte kripto para ödemelerini nasıl kullanacağını ayrıntılı olarak açıkladı;

9 3

“Bir müzayede sırasında, teklif verenler ve satıcılar kriptonun değişken değerleri hakkında endişelenmek zorunda değiller. Fiat para biriminin değerinin bilindiği için tüm teklifler ve açık artırma fiyatları USD cinsinden listelenmiştir. Alıcılar, müzayedeyi kazandıktan sonra Tesla ve diğer araçlar için kripto veya geleneksel para birimi ile ödeme yapmayı seçebilirler. Satıcı kriptoyu kabul etmezse, onu dönüştüreceğiz. Problem değil.”

Kripto para birimleri ile ödeme alacaklarını kabul eden markalar sadece Car For Coin değil. Kripto para kabulünü etkin hale getiren bir diğer şirket PacSun oldu. Moda ve perakende sektöründe büyük bir yere sahip olan marka, ilk sıralarda yer alan blockchain ödeme sağlayıcısı BitPay’i kullanarak bitcoin ve diğer kripto para birimlerini iş süreci içerisine aldı. Bunlar Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) ve 5 USD ile sabitlenmiş stablecoin (GUSD, USDC, USDP, DAI ve BUSD). PacSun Başkanı Brieane Olson şunları söyledi

“Geçen yıldan bu yana dijital satışların iki katına çıkmasıyla, müşterilerimiz için olağanüstü bir çevrimiçi alışveriş deneyimi yaratmanın devam eden önemini anlıyoruz .”Birincil tüketicimiz olan Z kuşağı izleyicisi çok teknoloji odaklı ve çabalarımızın çoğunu sosyal medyaya ve e-ticarete, onların yaşam tarzlarına uyum sağlamak ve onlarla daha kişisel bir düzeyde yankı uyandırmak için adadık. Kripto paraya yönelik artan isteklerini görünce, BitPay’i başka bir ödeme seçeneği olarak ayarlamamız ve sunmamız gerektiği açıktı.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir