Bir Türk girişimi olan BiSU’nun paylaştığı bilgilere göre, unicorn olma yolunda adımlarını güçlendirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yılı satış  hacmi 650 milyon TL’ye ulaşan satış hacmi ve 15 katlık ciro büyümesiyle kapatan girişim, hedefleri doğrultusunda nitelikli yatırımcılarla buluşuyor.

BiSU kendi kurduğu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yatırımcılara yeni bir seçenek sunuyor. Gelişen bu durumla birlikte BiSU, kurdukları fon üzerinden nitelikli yatırımcılardan 100 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alacak. Yatırım süreci fon üzerinden olduğu için yatırımlar kısım kısım olacak. İki farklı fazda 2.5 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar yatırım almayı hedefliyor. İkinci fazı Nisan ayında olması bekleniyor ve 10 gün içerisinde ilk fazın yarısı tamamlanmış durumda. Genel plana bakıldığında ise hedeflenen 5 milyon dolar yatırım için geriye 3.75 milyon dolar kalıyor.

7 yıl sürecek şekilde tasarlanan fon, olası büyük bir yatırım veya halka arz durumunda, fona yatırımda bulunan yatırımcılar için çıkış hakkı sağlayacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CEO Ergin Üner, 

BiSU Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun tamamen güven ortamı sağlamak için dizayn edilmiş bir modele sahip olduğunu belirtirken, fonun amacının BiSU’ya yatırım yapmak isteyen nitelikli yatırımcılar ile BiSU’yu bir araya getirmek olduğunu söyledi.”

Depremin yaralarını sarmak önceliğimiz

BiSU Girişim Sermayesi Yatırım Fonuyla ilgili 19 Ocak’ta SPK onayının verildiğinin altını çizen Üner,

“Yatırımcılarımızdan ilk 10 gün içerisinde 1,25 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdü aldık. Ardından hepimizin bildiği gibi, ülkemizi yasa boğan bir deprem felaketi yaşadık. Bu süreçte tabii ki doğal olarak tüm çalışmalarımızı deprem bölgesine kanalize ettik. Fon ve yatırım konusu bizim için ne kadar önemli olursa olsun, depremin yaralarını sarmayı en büyük öncelik olarak gördük. Dolayısıyla deprem sonrası dönemde, fon çalışmalarımıza ara vererek Integral ve BiSU olarak tüm odağımızı deprem bölgelerindeki ihtiyaçlara yönlendirdik. Genel olarak değerlendirdiğimizde, BiSU’ya gösterilen ilgiden son derece memnunuz ve ilk fazın en geç Nisan ayında tamamlanması adına çalışmalarımızı tekrar başlatıyoruz. BiSU’ya inanan, vizyonumuzu paylaşan yeni yatırımcılarımızla çok daha büyük hedeflere yelken açacağız. Bugün 100 milyon dolara ulaşan şirket değerlememizi de yeni büyüme adımlarımızla birlikte yıl sonuna kadar 250 milyon dolara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

bisu 898
BiSu CEO’su Ergin Üner

Dolar bazlı yatırım

Fonu’nun tasarruflarını uzun vadeli, SPK tarafından denetlenen şeffaf ve güvenilir sermaye piyasası araçlarında değerlendirmek isteyen yatırımcılara hitap ettiğinin de belirten Ergin Üner fon ile ilgili şu detayları verdi:

“Fon katılma payları Türk Lirası, ancak fonun girişim sermayesi yatırımlarının değerlemeleri USD olarak belirleniyor. Bu nedenle fona yatırım yapan yatırımcılar, aslında USD bazlı bir yatırım gerçekleştiriyor. Sadece nitelikli yatırımcıların katılabildiği BiSU GSYF fon katılma payları, fon tasfiye edilmediği sürece fona iade edilemeyecek. Ancak nitelikli yatırımcılar fon katılma paylarını kendi aralarında devretme hakkına sahip olabilecek. Fon katılma paylarının devrinde katılma payı fiyatı, nitelikli yatırımcılar arasında serbestçe belirlenebilecek”.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir