Yakın tarihli bir rapor, önde gelen kripto para borsası Binance’in, CFTC’nin borsaya açtığı davanın ardından son iki hafta içinde ticaret hacminin neredeyse %16’sını kaybettiğini gösterdi. Araştırma platformu Kaiko’nun verilerine göre, Binance’ın işlem hacmindeki payı son iki hafta içinde %70’ten %54’e düştü, yani, ticaret hacminde yüzde 16’lık kayıp yaşandı. Kaiko, bunun 5 Kasım’dan bu yana en düşük seviye ve Ağustos’tan bu yana sürdürülen en düşük pazar payı olduğunu söyledi.

Binance yeni token listelemesini açıkladı: Yüzde 30 yükseliş

Binance, hacme göre dünyanın en büyük kripto borsası olmaya devam ediyor, ancak ABD’li bir düzenleyicinin onu dolandırıcılıkla suçlaması ve borsanın bazı ticaret çiftleri için sıfır komisyonlu ticareti kaldırmasının ardından pazar payı oldukça düştü. Platform, Binance’in %54 hakimiyetiyle dünyanın en büyük borsalarından biri olmaya devam etmesine rağmen 2023’ün ilk çeyreğinde pazar payında önemli bir düşüş sergilediğini de sözlerine ekledi. Binance ayrıca, 13 bitcoin spot ticaret çifti için ücretsiz ticaret promosyonunu durdurduktan sonra 27 Mart’ta Temmuz 2022’den bu yana en düşük bitcoin (BTC) ticaret hacmine tanık oldu. Kaiko, “Binance’ın fazla hacmi, sıfır komisyonlu ticaretin sona ermesiyle büyük ölçüde ortadan kalktı ve bu, kalan borsalar arasında pazar payında eşit bir dağılıma yansıdı” dedi.

CFTC Davası

ABD’li düzenleyici CFTC, üst düzey kripto borsası Binance’in CEO’suna ‘kasıtlı kaçırma’ nedeniyle dava açtı. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao,  27 Mart Pazartesi günü ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından, düzenleyicinin ‘yasadışı’ bir borsa ve ‘sahte’ bir uyum programı olduğunu iddia ettiği bir şeyi yürütmekten dava edildi. CFTC Pazartesi günkü şikayetinde, Binance’in en az Temmuz 2019’dan bugüne kadar ABD yasalarını ihlal ederek “ABD’li kişiler adına emtia türev işlemleri teklif ettiğini ve yürüttüğünü” söyledi.

Çin’de doğup 12 yaşında Kanada’ya taşınan milyarder Zhao, CFTC’nin şikayetini ‘beklenmedik ve hayal kırıklığı yaratan’ olarak nitelendirdi. Zhao yaptığı açıklamada, “İlk incelemede, şikayetin gerçeklerin eksik bir anlatımını içerdiği görülüyor ve şikayette iddia edilen konuların çoğunun nitelendirilmesine katılmıyoruz.” dedi.

Son olarak, benzer şekilde, kripto firması Coinbase de pazar payında haftalık ortalama %60’tan sadece %49’a düşüş göstererek büyük bir düşüş görmüştü. Bununla birlikte, Binance’in ABD kanadı Binance US, davaya rağmen kayda değer bir artış yaşadı ve pazar payı önceki %8’den %24’ün üzerine çıktığını da eklemeliyiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir