Binance, kendi geliştirdiği BUSD birimini öne çıkarmak adına rakip stablecoin birimlerini desteklemeyi bırakıyor. Karar, resmi olarak duyuruldu.

Dünyanın en büyük kripto para pazarı olan Binance, yaptığı son açıklama ile piyasalarda büyük bir etki yarattı. Stablecoin olarak tanımlanan kripto paralar, sabit değerleri ile büyük işlem hacimlerine sahipti. Ancak Binance, kendi geliştirdiği BUSD birimini öne çıkarmak, pazardaki payını arttırmak adına kritik bir karar aldı. Yapılan açıklamada, BUSD dışındaki stablecoinlerin desteklenmeyeceği duyuruldu.

Binance hesabı nasıl kapatılır?

Binance 3 stablecoinin fişini çekti

Yapılan açıklamaya göre kullanıcılar 29 Eylül tarihine kadar USDC, USDP ve TUSD ile işlem yapabilecek. Ancak 29 Eylül tarihinde tüm bakiyeler, otomatik olarak BUSD’a çevrilecek. Şu anda Binance hesaplarında yaklaşık 52 milyar dolar değerinde USDC, 1 milyar dolar değerinde TUSD ve 945 milyon dolar değerinde USDP olduğu düşünülüyor. Tüm bu yüksek miktarların BUSD’a çevrilmesi ise Binance için önemli bir kazanım sağlayacak.

USDC, USDP ve TUSD çiftleriyle spot, vadeli ve marjin ticaretini tamamen iptal edecek Binance için bu işlemlerin BUSD üzerinden avantaj sağlayacağı açık. Ancak kullanıcılar için aynı şey söylenemez. Bu bakımdan şirketin bu kararı sonrasında tepkiler de gelebilir.

iOS için Binance indir

Android için Binance indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir