Binance oldukça ciddi bir suçlamayla karşı karşıya! SEC, BNB için Binance hakkında bir soruşturma başlattı. Reuters ise Binance’in 2,35 milyar dolarlık kara para aklamaya izin verdiğini söylüyor. Binance ise iddiaları Reuters’a yalanladı. İşte detaylar:

Binance kurucusundan şaşırtan Luna açıklaması

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e gelince, iki önemli gelişme yaşandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance hakkında yeni bir soruşturma başlattı. Şirket ise konuyla ilgili Reuters’e yaptığı açıklamada iddiaların gerçek olmadığını ifade etti.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, dün Reuters’ta önemli haberlerle gündemde geldi. 2017 ve 2021 yılları arasında Binance’in bilgisayar korsanları, yatırım dolandırıcılığı ve uyuşturucu karları dahil olmak üzere kara para aklama dahil toplam 2,35 milyar dolarlık işlemlere olanak sağladığı ortaya atıldı. Ayrıca bu paranın bir kısmı Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’a ait olduğu söyleniyor.

iOS için Binance indir
Android için Binance indir

2,35 milyar dolarlık kara para aklama iddiası

Binance’in tek sorunu kara para aklama değil. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance hakkında yeni bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında Binance’in kendi kripto para birimi Binance Coin (BNB) inceleme altına alındı.

SEC yetkilileri, BNB’nin İlk Gün Piyasası (ICO) kurallarının ihlal edilmiş olabileceğine inanıyor. Aslında bu, SEC’in Binance’e yönelik ilk soruşturması değil. Şirket geçmişte çeşitli sorunlar için soruşturuldu, ancak sektörü etkileyecek herhangi bir ihlal tespit edilmedi. BNB anketi bunlardan biri gibi görünüyor. Çünkü yetkililer daha önce birkaç kripto para biriminin piyasaya sürüldüğü ilk günden önce bir soruşturma başlatmıştı.

Binance, SEC soruşturmasıyla ilgili bir açıklama yapmasa da Reuters’a yaptığı açıklamalarda karar para akladığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Binance sözcüsü, iddiaların güncel olmayan ve doğrulanmamış bilgiler içerdiğini ve söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Soruşturmayla ilgili detayların önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Eğer söz konusu iddia doğruysa bu şirketin kapatılması ya da el değiştirmesine neden olabilir ancak yetkililerin ciddi bir cezayla karşı karşıya kalacağı kesin. Bunun yanı sıra SEC soruşturması da şirketin itibarı açısından büyük bir darbe. Peki siz Binance’ye açılan bu soruşturmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir