QV Bioelectronics, beyin tümörleri için yenilikçi tedaviler geliştirmeye devam ediyor. Şirket, Seri A öncesi turda 2.2 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Science Angel Syndicate ve Fink Family Office tarafından yönetilen tura Northern Gritstone, Elbow Beach Capital ve mevcut yatırımcılar SOSV ve Catapult Ventures’ın katılımı ile gerçekleşti. Bu yatırım ile QV Bioelectronics, klinik geliştirme aşamasına girmeden önce cihaz tasarımının tamamlanmasının yanı sıra implantın güvenliğini ve etkinliğini değerlendirmek için klinik öncesi çalışmalar yapmak için kullanacak.

QV Bioelectronics, GRACE ürünü ile kanser tedavisinde implante edilebilir biyoelektronik kullanımına öncülük ediyor. Cihaz, beyin tümörü hastalarına daha uzun ve kaliteli yaşam sunmayı amaçlıyor. GRACE, hasta güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için halihazırda ameliyat olmakta olan hastalara yerleştirilmek edilmek üzere ayarlanıyor.

Bu girişimin temelinde yer alan teknoloji, gelişmekte olan gelişmiş malzemelerin, hassas onkolojinin ve cerrahi yeniliğin kullanımını birleştiriyor.

Fink Family Office yatırımcısı Stanley Fink, QV Bioelectronics’in son turuna yatırım yapmaktan duyduğu heyecanı ifade etti. On yılı aşkın bir süredir beyin tümöründen muzdarip olarak, bu yatırımı yapmak onun empati yapmasına olanak tanıdığını belirtti. Fink, son on yılda diğer kanserlerdeki ilerlemelerle kıyaslandığında beyin kanseri sağ kalım oranlarında sınırlı ilerleme olduğunu ve QV Bioelectronics’in bu boşluğu kapatmaya yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Northern Gritstone CEO’su Duncan Johnson ise QV Bioelectronics’in İngiltere’nin kuzeyindeki öncü startup’lar arasında yer aldığını belirtti. Johnson, QV Bioelectronics’in tıbbi cihazlar alanında beyin tümörü olan milyonlarca insanın hayatını iyileştirme potansiyeline sahip inovasyonun öncüsü olduğunu vurguladı.

Bu yatırım, şirketin klinik geliştirme aşamasına girmeden önce klinik öncesi çalışmalar yapması için kullanılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir