TikTok tarafından BeReal’den esinlenilerek hazırlanan TikTok Now ile popülerlik yakalayan BeReal, 50 milyonu geçen indirmeye rağmen tutmadı. Kullanıcılar uygulamayı denedikten sonra ilgi göstermedi.

BeReal, uzun zamandan beri piyasada yer alan sosyal ağ uygulaması. TikTok tarafından geliştirilen TikTok Now uygulamasının BeReal’den esinlenilmiş olması, uygulamayı bir anda dünyanın gündemine getirdi. Kısa süre içerisinde yüksek indirme sayılarına ulaşan BeReal, son güncellemelere göre 2022’de 53 milyon indirmeye ulaştı. Yüksek indirme ile App Store gibi uygulama mağazalarında top listelere giren uygulama, kullanıcılara bekleneni veremedi.  Zira uygulama indirme açısından iyi durumda olsa da, bazı kişilerin uygulamayı her gün kullanmadığı ve çok fazla tercih etmediği görülüyor.

iOS için BeReal indir

Android için BeReal indir

BeReal neden tutmadı?

bereal 53 milyon indirim alsa da tutmadi 1
BeReal

BeReal, uygulama marketlere 2020 itibariyle giriş yaptı. 2020’den itibaren çok fazla öne çıkmayan uygulama, Sensor Tower verilerine göre sadece 2022’de Android ve iOS’ta 53 milyonu aşkın indirme aldı. Bu sayede uygulamadaki aylık aktif kullanıcılar, Ocak 2022’den bu yana %2.234 arttı. Ancak tüm bu etkileyici istatistiklerde dikkat çeken bir detay var. O da uygulamayı kullanmak isteyen ve kullanan sayısı. Sensor Tower’ın tahminlerine göre, BeReal’i kullanıcıların sadece %9’u kullanıyor.

BeReal diğer sosyal medya uygulamalarına göre farklı bir kullanıma sahip. Bu ise kullanıcıları alışmasını zorlaştırıyor gibi görünüyor. Zira uygulamayı kullanmak isteyenlerin gelen bildirimlere cevap vermesi ve 2 dakika içerisinde fotoğraf ya da video çekmesi gerekiyor. Böylece Instagram ya da TikTok gibi yoğun akışın olmadığı, kullanıcıların dilediği şekilde içerik paylaşamadığı bir BeReal, ister istemez kullanıcılardan ilgi görmedi ve tutmadı.

Çok indirme bir şey ifade etmiyor mu?

BeReal için hazırlanan rapor, sosyal medyada yeni tartışmaları da körükledi. Yüksek indirme sayılarına ulaşan uygulamaların tuttuğu, yüksek ilgi gördüğü ve iyi kazanç sağladığı gibi genel kanılar, BeReal ile birlikte bu düşüncelerin bir kez daha gözden geçirilmesine neden oldu.

Bu konudaki sizin düşünceniz ne? Yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

iOS için TikTok Now indir

Android için TikTok Now indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir