Bain & Company kurumsal müşterilerinin yapay zekayı tam kapasite kullanabilmeleri için OpenAI ile ortaklık anlaşması yaptığını duyurdu.

Bu ortaklık ile birlikte, Bain’in 18.000 kişilik ekibi OpenAI geliştirdiği teknolojileri anlamak üzerine görevlendirildi. Geçtiğimiz yıl içinde Bain, iş verimliliğini artırmak için OpenAI teknolojilerini kendi bilgi yönetim sistemlerine, araştırmalarına ve iş akışlarına dahil etmişlerdi. Bain ve OpenAI, OpenAI’ın büyük yenilikler getirerek çığır açan yeteneklerini küresel olarak müşterilerine getirmek için birlikte büyük bir çalışma sergiliyorlar.

Bain bu iş birliği ile birlikte, dijitalleştirme konusundaki eşsiz becerisini, ChatGPT’nin de aralarında bulunduğu OpenAI tarafından geliştirilen araç ve platformlar ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin yapay zekanın imkanlarını tanıyarak kullanmasına ve bu sayede ticari potansiyellerini geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra Bain, Coca-Cola Company’nin bu yeni ortaklık olan Bain OpenAI ortaklığı ile çalışacak olan ilk şirket olduğunu duyurdu.

Bain Company’nin küresel yöneticisi olan Manny Maceda göre

“Yapay zeka bir dönüm noktasına ulaşmış durumda, biz de bunun farklı sektörlerdeki müşterilerimiz adına çok büyük bir değişim ve inovasyon dalgası yaratacağını öngörüyoruz. Bunu bilgi üretimi alanında gerçekleşen bir tür sanayi devrimi olarak, müşterilerimizin her birinin ticari yapılarını yeniden düşünme ve uyum sağlama ihtiyacı duyacağı bir dönemeç olarak yorumluyoruz. OpenAI ile iş birliğimiz sayesinde müşterilerimiz için özel dijital çözümler oluşturabilmemiz ve değer elde etmelerine yardımcı olabilmemiz için en son teknolojiye sahip temel yapay zeka modellerine benzersiz erişime sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bain ve OpenAI, ortaklıkları ile çalışacak ilk şirketin Coca-Cola Company gibi küresel bir firma olmasından mutluluk duyduğunu belirtiyor. OpenAI’dan Kass, şu açıklamalarda bulunuyor: “Coca-Cola’nın OpenAI teknolojisini benimseme vizyonu bizce onları tüketim ürünleri şirketleri arasında en heveslisi haline getiriyor.” Coca-Cola, halihazırda küresel standartlardaki markalarını, pazarlama stratejisini ve müşteri deneyimini geliştirmek adına sektörün lideri olacak yöntemler ile ChatGPT ve DALL-E’nin gücünden faydalanıyor.

Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su James Quincey yaptığı açıklamada:

“Hızla yükselen bu teknolojinin sunduğu yeni nesil yaratıcılığı hayata geçirmek bizi heyecanlandırıyor” diyor ve ekliyor, “Son teknoloji ürünü yapay zekada pazarlama kapasitemizi geliştirme imkanları görüyoruz, ayrıca ticari faaliyetlerimizi ve kapasitemizi geliştirme yollarını keşfediyoruz.”

açıklamalarında bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir