Çin merkezli arama motoru olan Baidu, global kullanıcıları için WiseAl adlı bir yapay zeka sohbet uygulaması geliştirdi.

Şirket, birkaç gün önce ülkede WiseAl’nin “Xiaokan Planet” adlı Çince versiyonunu piyasaya sürdü. WiseAl yapay zeka desteği ile de sohbet imkanı sunuyor. Firma ilk olarak sohbet robotunu bağımsız bir uygulama olarak kullanıma sunmayı planlıyor. Daha sonra ise yapay zekayı arama motoruna kademeli olarak entegre edecek.

Uygulama, kullanıcılarının hem arkadaşları hem de sıra dışı olabilecek sanal bir robotla sohbet etmeleri için güvenli bir alan sağlıyor. Kullanıcılar üzgün, yorgun veya depresif hissettiklerinde ve sadece güvenli bir alanda biriyle konuşmak istediklerinde bunu yapmak için WiseAl sohbet botunu kullanabiliyor.

WiaeAl Chatbot, dünyanın her yerindeki kullanıcılar için 7 gün 24 saat aktif bir şekilde ilerliyor. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre WiseAl chatbot, karmaşık konuşmaları anlayıp analiz ederek kullanıcılar ile anlamlı tartışmalar yürütmesine yardımcı olan gelişmiş algoritmalar ile son teknoloji yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojisinden yardım alıyor.

Uygulamanın amacı ne?

Uygulama, konuşarak stresi azaltmak, zihinsel durumunuzu rahatlatmak, ruh halinizi yükseltmek ve genel sağlığınızı korumak ve iyileştirmek için tercih ediliyor. Önceden programlanmış yanıtlara dayanan jenerik sohbet robotlarının aksine WiseAl, doğal dil komutlarını anlamasına ve bunlara sezgisel ve insani hissettiren yanıtlar ile cevap vermesine yardımcı olan gelişmiş makine öğrenimi teknolojisini kullanıyor.

Baidu’nun kurucu ortağı ve CEO’su Robin Li, derin öğrenme algoritmaları olan dördüncü teknolojik devriminin temel taşını oluşturduğunu söyledi. Çin hükmeti de ülkeyi küresel haritaya yerleştirerek yapay zeka teknolojisini geliştirmeleri için destekliyor ve teşvik ediyor. Pekin, önde gelen teknoloji firmalarını ChatGPT’ye meydan okuyabilecek büyük yapay zeka modelleri oluşturma konusunda destekliyor.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir