Bisiklet kullanımı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Araçların çevreye verdiği zararları aza indiren bisikletler, karbon ayak izlerini azaltabilir ve hava kalitesini artırmada yardımcı olabilir. Kullanımı artan bisikletler için üreticilerden de yeni alternatifler gelmeye devam ediyor. Alternatiflerden biri olan elektrikli bisikletler, diğer bir ismiyle e-bisikletler son zamanlarda popüler hale gelmiş durumda. Elektrikli bisikletlerde, şarj edilebilir bataryalar ve elektrikli motorlar kullanıldığı için benzinli araçlardan daha az çevre kirliliği yapmaktadır.

Elektrikli araçlar için çalışmalar yapan Audi de e-bisikletini piyasaya sürdü. Ancak tanıtılan e-bisikletin fiyatı cepleri yakacak. Diğer dört tekerlekli araçlardan daha yüksek fiyatla satışa sunulan e-bisiklet markanın elektrikli araçlarından ilham alınarak tasarlandı. Bisiklet severleri etkileyecek lüks ve sofistike bir görünüme sahip elektrikli bisiklet  yüksek kaliteli özelliklerle donatıldı.

Audi’nin otomobil fiyatlarıyla yarışan yeni elektrikli bisikleti tanıtıldı
Audi’nin otomobil fiyatlarıyla yarışan yeni elektrikli bisikleti tanıtıldı

Audi’den cep yakan fiyat

İtalyan bir motor üreticisi olan Fantic tarafından üretilen elektrikli bisiklette XMF 1.7 modelinden esinlenerek üretildi. Elektrikli bisiklet Fantic’in 720Wh bataryası ile desteklenen 250W Brose motoruna sahip. Sahip olunan bu kombinasyon, 66ft/Ib gibi etkileyici bir tork sağlıyor. Henüz  markadan maksimum hızı veya menzili için bir açıklama gelmedi. Audi e-bisikleti, Eco modundan tam gaz Boost moduna kadar değişebilen dört seviyeli bir elektrikli destek sunuyor. Bu özellik ile diğer Brose motorlu e-bisikletlere benzerlik göstermekte. Markanın elektrikli dağ bisikleti üç farklı boyutla satışa sunulacak ve bisikletin İngiltere satış fiyatı 8.499 £ (yaklaşık 200.000-TL) olarak açıklandı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir