Atari, Quake ve Doom 64 gibi klasik oyunların yeniden yapımlarının ve yakında çıkacak olan System Shock yeniden yapımının arkasındaki geliştirici şirket Nightdive Studios’u satın aldığını duyurdu.Atari bir basın açıklamasında satın alma işlemini, sahip olduğu geniş IP kütüphanesini zenginleştirmek, Night Dive’ın tescilli teknolojisinden yararlanmak ve Atari’nin retro odaklı büyüme stratejisini desteklemek için Night Dive’ın yayıncılık yeteneklerini kullanmayı planladığını söyledi.

Satın almanın , Atari’nin Atari 50: The Anniversary Celebration adlı bugüne kadarki en kapsamlı retro oyun koleksiyonlarından birini yayınlamasından yalnızca birkaç ay sonra gerçekleşmesi, Nightdive’ın gelecekte benzer yapımlara yeniden yardımcı olacağını ümit ettiğini gösteriyor.

Basın açıklamasında, stüdyonun eski oyunları modern sistemlerde oynanabilir hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda stüdyonun orijinal oyunları “geliştirmesine ve iyileştirmesine” imkan sağlayan tescilli Kex motorundan da söz ediliyor.

Nightdive’da şimdiden yüzde 13 hisseye sahip olan Atari CEO’su Wade Rosen, “Night Dive’ın kanıtlanmış uzmanlığı ve retro IP’yi ticarileştirmedeki başarılı geçmişi Atari’nin stratejisiyle uyumlu ve birleşik yeteneklerinin, teknolojilerinin ve IP portföylerinin Atari’nin gelecekteki başarısına katkıda bulunacağından eminim” dedi.

Atari 50, sadece ticari olarak piyasaya sürülen oyunlarla değil, aynı zamanda piyasaya sürülmemiş prototipler, belgeseller ve dergi makaleleriyle dolu harika bir sürümdü. Ancak klasik oyun şirketinin son zamanlardaki diğer büyük iddiası olan Atari VCS konsolu Atari 50’ye oranla daha az beğenildi. Makinenin zor bir geliştirme süreci geçirdiği, çok sayıda gecikmeyle karşılaştığı ve sonunda orta dereceli eleştirilerle piyasaya sürüldüğü söyleniyor.

Atari satın alma işlemi 30 Mayıs’ta tamamlayacak

Atari, Nightdive Studios’a yarısı nakit yarısı Atari hissesi olmak üzere 10 milyon dolar şeklinde ödüyor. Satın alma işleminin Nisan ayında, stüdyonun uzun zamandır beklenen yeniden yapımı System Shock’un PC’de piyasaya sürülmeden bir ay önce 30 Mayıs tarihinde tamamlanması bekleniyor. Oyunun PlayStation ve Xbox için konsol sürümü ise daha ileri bir tarihte kullanıcılara sunulacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir