Asus, yeni tanıtımında, çift ekranlı bilgisayarını duyurdu. Zenbook serisinin yeni üyesi Pro 14 Duo OLED oldu.

Bilgisayar dünyasının önde gelen markalarından birsi olan Asus, şirket için bir ilke imza atarak çift ekranlı bilgisayarı Zenbook Pro 14 Duo OLED’i tanıttı. Profesyonel çalışanlara hitap eden yeni model, verimlilik ve üretkenlik noktasında oldukça iddialı.

Asus ROG Phone 6 Batman Edition görüldü

Zenbook Pro 14 Duo OLED özellikleri neler?

Asus’un yeni modeli, 14.5 inç 2.8K 120 Hz OLED panelini kullanıyor. Dokunmatik desteğine sahip olan ekran, yeni nesil ScreenPad Plus ile destekleniyor. İkincil ekran olarak kullanılabilecek bu alan, kullanıcıların eş zamanlı çalışmalarına işlevsellik katıyor.

İkincil dokunmatik ekranda üstelik bu işlevselliğe ek olarak ASUS Pen 2.0 desteği bulunuyor. 12,7 inçlik ekran, çizim ve benzeri çalışmalarda kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Yüksek performans sunan modelde, üstelik tüm üstün soğutma sistemi bulunuyor. Asus, Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) soğutma teknolojisiyle desteklediği yeni modelinde ısınmaya bağlı bir sorun yaratmıyor. Üstelik önceki modellere göre yeni teknoloji yüzde 38’e varan bir hava akış desteği bulunuyor.

Asus’un yeni modelinden ScreenPad Plus’ta çoklu görevlerin yanı sıra tasarım gibi alanlarda pek çok özel yenilik ve araç sunuluyor. Fırça boyutu ayarlama, renk doygunluğu değiştirme gibi işlemler yapabilecek olan kullanıcılar, Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro ve After Effects gibi programları etkin şekilde kullanabiliyor.

Zenbook Pro 14 Duo OLED teknik özellikleri

Yeni modelde yer alan diğer teknik detaylar ise şöyle;

  • Ekran: 14,5 inç 2,8K 120 Hz OLED NanoEdge dokunmatik ekran
  • Dolby Vision, PANTONE ve TÜV Rheinland sertifikası
  • 12. Nesil Intel Core i9-12900H işlemci
  • NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
  • ASUS IceCool Plus soğutma sistemi
  • 32 GB’a kadar RAM
  • 2 TB PCIe 4.0 x4 SSD

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir