Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, uzun bir zamandır masaüstü uygulaması ve tarayıcıdan paylaşım yapmaya izin vermiyordu. Ancak yapılan yenilikler ile durum değişti. 

Facebook bünyesinde yer alan popüler platform Instagram, mobil için geliştirilmiş bir uygulama olduğunda akıllı cep telefonlar haricinde platforma içerik yüklemeye izin vermiyordu. Fakat şirket, sunacağı yeni özellikleri ile beraber artık tarayıcı kullanarak da verimli bir kullanım sunacak. 

Instagram, masaüstü ve tarayıcı için gelişiyor

55

Instagram kullanıcıları, son birkaç yıldır Instagram’ın masaüstü ve tarayıcı için gelişmesini bekliyor. Özellikle de pandemi süreci sebebiyle artık pek çok kişi hem iş hem de eğitim hayatını bilgisayar kullanarak sürdürmeye çalışıyor. Bu sebeple de Twitter ve Facebook gibi platformlar için masaüstü uygulamaları ve tarayıcı üzerinden erişim sağlanırken, Instagram bu konu konuda bazı özelliklerden geri kalarak, verimli bir kullanım için mobil kısmına odaklanıyordu. 

Yakın zamanda gelecek olan güncellemenin önemli avantajlarından diğeri ise, markalar ve profesyonel kullanıcılar için oldu. Bilgisayarlar üzerinden fotoğrafların ve videoların düzenlemeleri ile ilgilenen kişiler artık dosyalarını mobil cihazlarına yüklemek ile uğraşmadan direk olarak platformda paylaşabilecekler. Yeni getirilecek olan özelliklerin bir kısmı bu yılın ilk aylarında denenmeye başlamıştı. Ardından ise durumla ilgili olarak olumlu dönüşler alan platform, bu özellikleri kalıcı olarak kullanıma sunmaya karar verdi. Site üzerinden yapılacak olan bu değişimin 21 Ekim günü kullanıma sunulması bekleniyor. 

Hikayeler 60 saniye olarak yenilecek

57

Tarayıcı kullanarak platforma erişim sağlandığında, ilk olarak fark edilecek değilim 60 saniyeden kısa fotoğraf ve videoları birleştirerek Story şeklinde  olacak. Bu özelliğe ek olarak Instagram, iş birliği ve reklam amaçlı olarak yapılan paylaşımlarda mobil cihazlarda olduğu gibi etiketleme yapmanıza izin verecek ve gönderiyi sizinle paylaşması için de diğer kullanıcılara davet gönderebileceksiniz. Göndermiş olduğunuz kişi gönderdiğiniz daveti kabul ederse, ilgili olan içerik her iki noktada da profillerine eklenecek ve herkes tarafından da görülebilir halde olacak. Aynı şekilde ise, yapılan herhangi bir paylaşıma gelen beğeniler, görüntülenmeler ve yorumlar, her iki kısımda da senkronize bir şekilde ilerleyecek. 

Platform aynı zamanda, hem mobil hem de tarayıcı kısmından bağış toplanmasına da izin verecek. Bu özellik ile, artı butonuna tıkladığınızda kar amacı gütmeyen hayır kurumlar için para toplamaya izin veren ayrı bir seçenek ile karşılaşacaksınız. Instagram, halihazırda bulunan özellikleri de geliştirmek konusunda geri de kalmadı. Müzik ile senkronize bir şekilde eklenen şarkı sözleri ve arka plan parçalarına göre değişen efektler arasına yenileri geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir