Avrupa Birliği bölgesinde telefonlarda ortak şarj sistemine geçilecek olmasının ardından Apple konu ile ilgili açıklama yaparak geçişe uyacağını duyurdu.

Apple yıllardan beri yaygın bir şekilde kullanılan USB-C portunu kullanmıyor. Android ekosistemindeki en yaygın port olan USB-C geçtiğimiz dönemlerde Avrupa Birliği tarafından alınan karar ile ortak şarj sistemi olarak kabul edilmişti. Alınan kararların hemen ardından ise gözler Apple’a çevrilmişti.

Zira Apple bu konuda istekli olmadığı kadar alınan kararı da doğru bulmadığını net bir şekilde dile getirmişti. Ancak şirket sözcüsü tarafından yapılan yeni açıklamalarda alınan karar gereği bu geçişin sağlanacağı belirtildi.

Avrupa Birliği, USB-C portunu standartlaştırmak istiyor

Apple’dan USB-C atağı geliyor

Elektronik atığı azaltmak adına yapılan bu hamleye Apple da uyum sağlayacak. Apple’ın pazarlamadan sorumlu üst düzey ismi Greg Joswiak tarafından yapılan açıklamalarda kararın çok uygun bulunmadığı ancak buna rağmen uyum sağlanacağı belirtildi. 2024 yılı itibariyle çıkacak olan yeni modellerde yeni porta yer verilecek. Bu kapsamda ise ilk USB portuna sahip iPhone modeli iPhone 15 serisi olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir