Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple Siri üzerinde önemli bir değişiklik yaparak “Hey Siri” tetikleyici ifadesini ortadan kaldırmayı planlıyor. Böylece kullanıcılar, sadece “Siri” demeleri ve ardından bir komut vermeleriyle Siri’yi etkinleştirebilecekler.

Tek kelimeye geçiş, Siri’nin farklı aksan ve lehçelerde “Siri” ifadesini doğru bir şekilde anlaması için teknik zorluklar ortaya çıkarıyor. Mevcut “Hey Siri” ifadesi, doğru tanıma şansını artırarak tetikleyiciyi daha güvenilir hale getiriyordu.

Siri nedir?

Siri’nin Üçüncü Taraf Entegrasyonları ve Derinleşen İşlevsellik

Apple ayrıca Siri’nin üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle daha derin entegrasyonlar üzerinde çalışıyor. Bu entegrasyon, ek bağlamsal bilgilerden yararlanarak kullanıcılara daha iyi yardım sağlamayı amaçlıyor.

Kesin zaman çizelgesi doğrulanmamış olsa da, Siri’deki bu değişikliklerin 2023 veya 2024’te kullanıma sunulması bekleniyor. Apple’ın bu güncellemeyi Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) duyurması ihtimaller dahilinde.

Bu güncellemeyle birlikte, iOS 17’nin diğer iyileştirmeleri arasında el feneri parlaklığı kontrolünün detaylandırılması, özelleştirilebilir Kilit Ekranı seçenekleri, yenilenmiş bir Apple Music ve Uygulama Kitaplığı’nın özelleştirme ve düzenleme yetenekleri yer alabilir. Ayrıca, yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi ve uygulama yan yükleme seçeneği gibi özelliklerin spekülasyonlar arasında olduğu belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir