Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, bugün içerisinde öğrenildiği üzere gelecek adına bir adım daha attı ve Al Music adlı bir müzik şirketini kendi bünyesi altına soktur. Müzik alanına son yıllar içerisinde hiç olmadığı kadar önem veren Apple, Al Music şirketi ile tahminlere göre 2022 yılındaki ilk satın alım işlemini gerçekleştiriyor. 

Xiaomi 12 Ultra fiyatıyla çok konuşulacak

Yeni kurulan bir  şirket olan Al Music, aktarıldığı üzere yapay zeka kullanarak kişilere özel müzikler ve adaptif ses içerikleri üretebiliyor. Bunun için ise “Infinite Music Engine” adlı bir müzik motoru üzerinde çalışan firma, bu altyapı ile özellikle şirketlere özel içerikler hazırlamakla ilgileniyor. Apple’dan şu an konu ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yapılmadı. Fakat Al Music şirketinin direk olarak Apple Fitness+ servisi için satın alınmış olabileceği de tahmin ediliyor. Çünkü Al Music firması kullanıcının fiziksek yapısına bağlı olarak müzikler sunabilirler. 

26 1

Böylelikle Fitness+ servisine Apple Watch akıllı saati ile giren kişiler, nabız değerine bağlı olarak temposu değişen müzikler eşliğinde spor yapmaya başlayabilirler. Bu ve buna benzer pek çok potansiyel kullanım alanını akla getiren Al Music, bu anlamda Apple için oldukça mantıklı bir adım olarak görülüyor. Apple’ın müzik kısmındaki bundan önceki son adımı ise klasik müzik seviyesi Primephonic’i kendi bünyesine katması olmuştur. Apple Music içerisine entegre edilecek olan Primephonic ile beraber kullanıcılara klasik müzik ile ilgili olarak daha önce sunulmayan iyi bir deneyim getireceklerini dile getiren teknoloji devi, servisin kendisini 7 Eylül tarihinde kapattı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir