Apple Music için yapılan resmi açıklamalarda fiyatlarda artışa gidildiği belirtildi. Bu kapsam dahilinde tüm aboneler yeni yüksek ücretler üzerinden uygulamayı kullanmaya devam edebilecek. Üstelik fiyatlardaki yüzde 42 oranına varan artışlar, kullanıcılar için büyük bir hayal kırıklığı olarak değerlendirildi.

Spotify’ın ardından dünyanın en çok dinlenen müzik dinleme platformu ve uygulaması olan Apple Music 80 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmış durumda. 2021 yılının Ekim ayında yapılan zammın ardından kısa süre içerisinde yeni bir artışa daha gidilmesi, uygulamayı kullanan kişilerin tepki göstermesine neden oldu. Zira 2021 yılının Ekim ayında yapılan artış sonrası Türkiye’de 13.99 liraya ulaşan müzik servisi, yüzde 42 oranındaki zam sonrasında 19.99 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Kullanıcılar kısa süre içerisinde gelen arka arkaya zamlardan dolayı memnun olmazken, mevcut aboneler için bir sonraki dönemde faturalandırmanın yapılacağı belirtildi. Bu kapsam dahilinde yeni abonelik alacaklar için yüksek zamlı tarifeler ilk günden itibaren geçerli olacak. Ancak mevcut aboneliği devam eden kullanıcıların abonelik süresi sonrasındaki bir sonraki dönem ücretlendirme yeni tarifeler üzerinden başlayacak. 

Apple Music’ten resmi duyuru geldi

Kullanıcılara mail üzerinden bilgilendirme yapmaya başlayan Apple, yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme yapmak istediğini ve 26 Mayıs tarihinden itibaren yeni fiyatlara geçiş yapılacağını duyurdu. Mail üzerinden yapılan açıklamalarda ise “Sayın Müşterimiz, Apple Music abonesi olduğunuz için teşekkür ederiz. Bu abonelikle ilgili bir değişiklik hakkında sizi bilgilendirmek istedik. Apple bu aboneliğin ₺13.99/ay olan fiyatını ₺19.99/ay olarak yükseltiyor. Aboneliğiniz iptal edilene kadar 26 Mayıs tarihinden itibaren ₺19.99/ay karşılığında devam edecek.” denildi.

Yeni Apple Music fiyatları ne kadar?

26 Mayıs tarihi itibariyle; öğrenci paketi 9.99 TL, bireysel paket 19.99 TL, aile paketi ise 29.99 TL’den ücretlendirilecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir