Popüler sosyal medya platformu TikTok, her alanda yer almak istiyor. Markanın çatı şirketi olan ByteDance, bir müzik servisi için ticari marka başvurusunda bulundu. TikTok Music adlı bu servis ile pazara giriş yapması beklenen şirketin Spotify gibi servislere rakip olarak gelebileceği düşünülüyor.

Çin merkezli TikTok, sahip olduğu yoğun etkileşimi kendi lehine kullanmak istiyor. Büyüyerek popülerleşmeye devam eden TikTok, araştırmalara göre en çok kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Şimdi ise şirket müzik pazarına TikTok Music ile giriş yapmak istiyor. Çevrimiçi müzik servisleri de gittikçe yaygınlaşmaya devam ederken, bu pazardaki payı gören şirket pastadan pay almak adına TikTok Music servisi üzerinde çalışmalara başladı.

TikTok, altyazıları açıp kapatacak bir özellik getirdi

TikTok Music geliyor

apple music ve spotifya rakip tiktok music geliyor

Pazarda özellikle Spotify, YouTube Music ve Apple Music gibi milyonlarca kullanıcıya sahip köklü şirketler bulunuyor. Şimdi ise TikTok’un benzer bir hizmet ile pazara hamle yapması bekleniyor. Business Insider tarafından yayınlanan bir rapora göre TikTok’un çatı ismi ByteDance tarafından müzik servisi için bir ticari marka başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. TikTok Music olarak gelecek bu servis hakkında henüz çok detay bulunmuyor. Bu başvurunun geçtiğimiz Mayıs ayında ABD’de yapıldığı ifade ediliyor.

Servisin belli ücret ile şarkı dinleme, paylaşma, sözlerini görme gibi özellikler sunması bekleniyor. Bytedance gibi büyük bir şirket tarafından TikTok Music hamlesinin pazarda ses getirmesi bekleniyor. Şuan için servis hakkında bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir