Apple, iPhone üretimini Çin dışına taşımak adına planlarını hızlandırıyor. Süreç, beklenenden çok daha kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Çin, Apple’ın önemli ürünlerinin çoğu için üretim tercihi. Ancak yıllar içinde ülkede yaşanan sorunlar şirket için problemlerin artmasına neden oldu. Bu tablo karşısında ise Apple, Çin dışına çıkma planlarını hızlandırdı.

Apple Çin’den çıkacak

The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre Apple gözünü diğer Asya ülkelerine dikti. İddiaya göre şirket, üretimi Hindistan ve Vietnam’a taşımak istiyor. Raporda, Apple yöneticilerinin üretimi Çin’de yapmanın risklerini uzun süredir bildikleri ancak buna karşı herhangi bir şey yapmadıkları belirtildi. Çin’in Apple’a çalışkan bir iş gücü, siyasi istikrar ve ürünleri için geniş bir pazar sağladığı kaydedildi. Ancak Foxconn fabrikasında virüse karşı yaşananlar, Apple için bardağı taşıran son damlalar oldu.

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın Hindistan’da iPhone’ların %40-45’ini üretmeyi planladığını söyledi. Bu arada, Vietnam’ın AirPods, Apple Watch ve MacBook modelleri gibi diğer ürün serilerinde daha fazla üretimi üstlenmesi bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Apple, iPhone üretimini Çin dışına taşıma planlarını hızlandırıyor”

  • Gülnur Etem
    6 Aralık 2022 at 08:50

    Hi Apple, come to Türkiye #cometoturkey